DEMOKRATE VUKOVIĆU: Gdje ste bili gradonačelniče kad su nam palili auta, kad su nas napadali i prijetili nam

Iz Demokratske Crne Gore (Demokrata) reagovali su na tvrdnju gradonačelnika Glanog grada, Ivana Vukovića, da ksako je rekao, Demokrate podržavaju i opravdavaju skorašnji napad Moma Kukuličića na njega, koji se dogodio u Balabanima, u Zeti prilikom otvaranja igrališta.

VUKOVIĆ: Demokrate opravdavaju napad na mene

Reagovanje Demokrata prenosimo integralno:

“U svom, krajnje neistinitom i lišenom ikakvog moralnog obzira stilu, oglasio se gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, tvrdeći kako “Demokrate opravdavaju napade na njega”. Zbog čega gospodin Vuković, inače glavni snabdjevač gas maskama pučističkih protesta, toliko ne voli sebe pa se izlaže još jednoj političko-moralnoj lekiciji nije na nama da sudimo, ali ćemo mu svakako izaći u susret i ispuniti želju.

Prije svega drugog, Demokratska Crna Gora je u javnosti prepoznata kao neko ko uvijek i bez izuzetka najoštrije osuđuje bilo koji vid nasilja. Nasilje, koje se na veliku žalost i štetu svih dobronamjernih, časnih i normalnih ljudi već dugo – i to baš zahvaljujući kvazipartiji kojoj Vuković pripada – zapatilo u našem društvu nije, ne može i ne smije biti metod rješavanja bilo kakvih neslaganja, i zbog toga ga uvijek i bez izuzetka treba najoštrije i najiskrenije osuditi. Što mi, poznato je, svakom prilikom činimo.

Nasilje je najveći neprijatelj jednog društva i kao takvo zaslužuje da svako od nas pokaže nultu toleranciju prema istom. I kada je žrtva, što mi mnogo puta jesmo bili, ali i kada nije. I to nas dovodi do par pitanja na koja bi gradonačelnik našeg grada morao odgovoriti.

Gdje ste bili, gradonačelniče, kada su naše aktiviste prebijali po Koniku?

Gdje ste bili, gospodine Vukoviću, kada su članovi narko kartela našim poslanicima prijetili smrću ne riječima, već pištoljima uperenim u čelo? Slučaj poslanika Danila Šaranovića, da vas podsjetimo.

Gdje ste bili kada su nam odbornike više puta prebijali, poput slučajaja Danila Mrvaljevića na Cetinju?

Gdje ste bili kada su našim odbornicima gorjeli automobili, pored kuća u Kojima im spavaju porodice?

Gdje ste bili, Vukoviću, kada su vašem kolegi, predsjedniku opštine Kotor Vladimiru Jokiću, vaši funkcioneri prijetili skriveni iza lažnih nikova?

Gdje ste, kao čovjek koji iznenada shvata problem nasilja, bili da se oglasite povodom dvostrukog ubistva crnogorskih građana koje je izvela ekipa monstruma Belivuka u sred Crne Gore, a u našu zemlju pušteni tako što im je neko od vaših kolega – a utvrdiće se tačno i ko, ne bojte se – skinuo zabranu ulaska?

Gdje ste bili da makar jednom riječju osudite nezakoniti praćenje i prisluškivanje poslanika tadašnje opozicije, među kojima i Demokrata?

Gdje ste bilo kad su poslanicima Bečiću i Bogdanoviću prijetili bacanjem bombe?

Gdje ste bili da osudite fizički napad na direktora Demorkatske Crne Gore, od strane vaših aktivista?

Gdje ste bili u još stotinama slučajeva, gospodine Vukoviću?! Jer nasilje je nasilje, bilo pravno, fizičko ili verbalno, i kao takvo je nepravda, a vi ste nebrojeno puta sve to odćutali.

Da li ste se ikada, kada vaša reakcija izostane, zapitali da li je to u redu, da li je politika zaista vrijedna suspenzije morala i integriteta ličnosti, da li kao gradonačelnik jednog velikog grada koji pripada svima nama bez izuzetka imate pravo na, odveć odiozno, licemjerno ćutanje?!

Da li, shodno svemu napisanom, da očekujemo vaše javno izvinjenje što bi pokazalo da ste konačno stekli neki moralni orijentir, ili ćete i dalje ćutati poput mnogih političkih licemjera iz Vaše Partije?”

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com