DF pokrenuo inicijativu za razrješenje Đukanovića

Demokratski pokrenuo je inicijativu za razrješenje predsjednika države Mila Đukanovića. 

Poslanik DF-a Predrag Bulatović rekao je u Skupštini da je ovaj politički savez napisao inicijativu i potpisao, shodno Ustavu, “postupak za razrješenje predsjednika države”.

On je kazao da je Đukanović prekršio Ustav i u dijelu da na konsultacije nije pozvao predstavnike UCG, Prave Crne Gore, Radničke partije ali ni mandatara Miodraga Lekića. 

“Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića Maksima Vučinića”, naveo je Bulatović.

Ustav Crne Gore predviđa da postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

ĐUKANOVIĆ PORUČIO: Crnoj Gori je potrebna odgovorna Vlada, a ne ringe ringe raja politika

Predsjednik Đukanović je danas kazao da će, ukoliko ne prođe njegova inicijativa za skraćenje mandata paralmentu, iskoristiti svoja ustavna ovlaštenja, a jedno od njih je da ukazom raspusti parlament.

Kolegijum Skupštine na današnjem sastanku nije odlučio da li će, i kada, biti zakazana vanredna sjednica parlamenta povodom inicijative Đukanovića.

Predsjednik je takođe poručio da lokalni izbori neće biti odloženi čak ni u slučaju da ne bude izabran makar jedan sudija Ustavnog suda, što je neophodno kako bi imao kvorum za odlučivanje.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com