“GRAĐANI BUDITE RELAKSIRANI” Ako ne bude rekonstrukcije, biće isto kao do sada?

Nakon što URA zatražila od premijera Zdravka Krivokapića, da se prije novog sastanka sa predstavnicima vladajućih partija, napravi analiza rada Vlade u prethodnom periodu, nije vjerovatno da će novi susret uslijediti već danas kako je ranije najavljeno.

Demokratska Crna Gora optužila je Građanski pokret URA da vrši opstrukciju pregovora kako bi na mjesto premijera doveli svog lidera i aktuelnog potpredsjednika Dritana Abazovića.

To su iz URA-e kategorično demantovali, a potpredsjednik ove partije Miloš Konatar poručio je kako bi “relaksirao” građane kako će Vlada, čak i u slučaju da ne bude rekonstrukcije – nastaviti da radi.

Koliko je najava da će, ukoliko ne bude promjena u vladi, sve ostati kao i do sada “relaksirajuća” nije teško zamisliti.

Nakon cetinsjkih dešavanja, istina, promijenjen je odnos snaga, pa su Demokratski front i Demokrate na jednoj strani, prihvatajući da u vladu uđu političari, dok iz GP URA, sa svoja tri poslanika i dalje insistiraju na ekspertskoj i nestranačkoj Vladi.

Oni se do sada, međutim, nisu izjasnili na pozive drugih konstituenata vlasti da, u tom slučaju, iz vlade izađe i Abazović.

“Smjena pojedinih ministara ili rotacija će biti možda uslovljena opstankom ove vlade. Abazović je potencirao ako ide pojedini ministar i direktor Uprave policije tada će biti smijenjen i sami gospodin Krivokapić. To pokazuje da se vlada nalazi u jednoj dubokoj krizi”, kazao je potpredsjednik PZP-a Branislav Radulović..

Povodom predloga premijera Krivokapića da rekonstruisana vlada ima tri potpredsjednika i 16 resora, nije se izjasnio Demokratski front odakle su kazali da je prioritet utvrditi da le će biti rekonstrukcija, nova vlada ili prijevremeni izbori.

V.M.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com