IZVUČENA TIJELA TRI OSOBE U ROGAMIMA: Mještani kažu da godinama upozoravaju na ovo mjesto (VIDEO/FOTO)

Nakon saobraćajne nesreće u Rogamima, prema poslednjim informacijama, izvučena su tijela tri osobe, jedne ženske (42) i dvije muške osobe.
Navodno je prethodno još jedno vozilo sletjelo na gotovo istom mjestu, ali nije bilo žrtava.
Na licu mjesta, kod Malog mosta na Širaliji su se okupili mještani koji, kako kažu, već godinama upozoravaju na problem ovog mosta koji je svake zime poplavljen, a nalazi se svega par stotina metara od arheološkog nalazišta Duklja.
Kako za naš portal kaže mještanka Smiljana Radusinović, koja živi veoma blizu, svake zime se ovo dešava makar nekoliko puta.
“Svake zime bude barem nekoliko puta ovako. Sada je neko nastradao. Most će još vise biti oštecen..I opasan za upotrebu. Sve ovo se nalazi na 4-5 kilometara od centra Podgorice”, kaže Smilja i dodaje da je više puta upozoravala na ovaj problem.

“Ovaj mali most je  ko zna kad izgradjen i liči na most za konjsku zapregu, a ne za auto saobraćaj, koji zimi preplavljuje i izgleda ovako..I pokušavala sam više puta da upozorim upravo da se ovako  nešto ne bi desilo.
Stanovnici okolnih naselja Rogami, Smokovac, Đurkovići i udaljenijih sela u tim danima onemogućeni su da dodju do svojih domova ..Osim zaobilaznim putevima preko Zlatice. Arheološko nalazište i atraktivna turistička destinacija Glavnog Grada je na samo 200-300 metara od ovog “mosta”. Da, metara”, kazala je Smiljana.
Foto privatna arhiva
Ona dodaje da “opštinska vlast Glavnog Grada kao da godinama “kažnjava” mještane ovih naselja stalnim nestancima električne energije i time što ovaj “most ” godinama stoji, a da nije izgradjen novi, bolji, veći, kakav zaslužuju mještani ovih naselja, a i Duklja koja je turistička destinacuja br.1 u Podgorici.
Foto privatna arhiva
“Nestajanje struje 3-5 puta sedmično, ljeti, zimi u proljeće u ljeto, postali su svakodnevnica. Niko se ne buni, nema bunta, nema protesta, sve je ok…A nije …
Nadam se da će se nova Vlast pozabaviti ovim pitanjima, što najprije budu mogla”, kaže Smiljana Radusinović.
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com