KNEŽEVIĆ: Katnića odmah suspendovati i procesuirati (VIDEO)

Ako je Peruničić prema Katniću jedini osumnjičeni jasno vam je da će se sve završiti sa 6 mjeseci uslovne kazne ili nanogicom, kaže Knežević

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da glavi specijalni tužilac Milivoje Katnić treba odmah da bude suspendovan i procesuiran jer, kako je kazao, aferu prisluškivnja želi da svede na zloupotrebu službenog položaja kako bi zaustavio nadležne organe da dođu do istine o tome ko su nalogodavci.

“Ovo što se dešava ima elemente organizovane kriminalne grupe u produženom trajanju, čiji je član bivši šef ANB-a Dejan Peruničić. Ako je Peruničić prema Katniću jedini osumnjičeni jasno vam je da će se sve završiti sa 6 mjeseci uslovne kazne ili nanogicom. Ovo što se dešava u Crnoj Gori već od 2016. ili 2017. ima sve elemente špijunaže”, kazao je Knežević.

On cijeni da je učinjena neprocjenjiva šteta po bezbjednost.

“Ono što smo vidjeli na Odboru daje mi za pravo da je davno trebalo rasformirati ANB i ući u reforme Zakona o tužilaštvu kako bi se ono ukinulo i formiralo novo”, kazao je Knežević na konferenciji za novinare.

Sumnja da Katnić pokušava da sakrije predsjednika Mila Đukanoviča ili poslanika DPS-a a bivšeg premijera Duška Markovića.

“Otvoreno sumnjam da su materijali i transkripti prisluškivanja Katnića završili ne samo kod kriminalnih grupa već jendog broja visokih državnih funkcionera koji su imali priliki da koordiniraju sektorom bezbjednosti ili su bili uključeni u sektor bezbjednosti”, kazao je Knežević.

On je saopštio da bivši funkcioner ANB-a Luka Bulatović nije razotkrio uređaje za prisluškivanje u kabinetu Katnića.

“Nije mi jasno zašto se ovako dugo čekaju rezulati obdukcije koja bi trebala da bude prioritena u svakom smislu. Nemam dilem da VDT u stanju VD-a Dražen Burić treba da oduzme slučaj Milivoju Katniću, Specijalnom državnom tužilaštvu i da lično rukovodi istragom jer će Katnić učiniti sve da se od ovoga napravi farsa”, kazao je Knežević.

Milivoje Katnić je, kako kazao Knežević, saopštio juče na sjednici Odbora nove elemente u slučaju “Državni udar”.

“A to je da je onaj prvi svjedok Paja Velimirović, koji se u iskazu sjetio Mojkovačke bitke, u stvari to uradio po nalogu izvjesnog popa kome se ispovijedio u nekom manastiru, a on mu je rekao da se javi Centru bezbjednosti. To je novi element koji baca svjetlo na ono što je bila brutalna montaža”, kazao je jedan od lidera DF-a.

Katnić je, dodaje Knežević, juče saopštio da je postojao i drugi scenari.

“Te da je bilo planirano masovno ubistvo Bošnjaka u Rožajama od strane DF-a i ljudi iz Srbije koji su u Crnoj Gori na pravdi boga prolazili kroz golgotu 5 godina”, kazao je Knežević.

Knežević je najavio da će tražiti da taj Katnićev iskaz bude predočen vijeću kojim predsjedava Zoran Radović i da će ponovo podnijeti krivičnu prijavu protiv Katnića zbog novih informacijama koje je iznio o slučaju “Državni udar”.

Saopštio je i da je juče sa Katnićem imao verbalni sukob na ivici fizičkog incidenta, kada je zatražio uvid vezano za državni udar otrkio da je Velimirović prvo iz CB otiđao u ANB a potom u tužilaštvo.

“Nadležne institucije u što skorije vrijeme treba da se obračunaju sa kriminalcima unutar institucija a ne izvan njih”, rekao je on.

Knežević je kazao da mu je ugrožena bezbjednost i da će tražiti da nosi oružje.

Tražiću od policije da mi dozvoli da nosim oružje. Obezbjeđenje mi nije potrebno. Na dnevnom nivou dobijam informacije da mi je bezbjednost ugrožena”, kazao je Knežević.

Poručio je da će kao predsjednik Odbora za bezbjednost insistirati da se slučaj prisluškivanja rasvijetli.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com