KOME SMETAMO? VOP na meti učestalih hakerskih napada

Tehnička podrška VOP portala odbila je danas peti po redu, i najteži, hakerski napad u proteklih mjesec dana.

Sada je već više nego jasno da iza ovih napada stoji neko kome smeta što je VOP trenutno jedini mainstream medij u Crnoj Gori koji je potpuno nezavistan u odnosu na političke strukture ili interesne grupacije. 

Nezavisni smo u odnosu na aktuelnu vlast i u odnosu na aktuelnu opoziciju, kao i u odnosu na sve strukture koje iz sjenke kontrolišu, ili pokušavaju da kontrolišu društveno političke procese u Crnoj Gori. 

I tokom proteklih godina je bilo sporadičnih pokušaja da nam naude, ali sada je to preraslo u ozbiljnu stratešku akciju.  

Razlog je, vjerovatno, u tome što je VOP ojačao toliko da je počeo da smeta svima koji građanima kroz veliki broj kontrolisanih medija proturaju, i poturaju, svoje “istine” zasnovane isključivo, i jedino, na njihovim političkim i poslovnim interesima, često upakovane u populističke spin tirade.

Razlog je u tome što nas svakoga dana sve više građana prati, čita, i što nam vjeruju. Kako taj broj raste, raste i broj botova za koje smo “pročetnički” ili “proustaški”. Ovakve konstrukcije dovoljno govore o stanju njihove svijesti, i stanju svijesti onih koji ih plaćaju. 

Već mjesecima nas napadaju preko botova i na društvenim mrežama, prijete gašenjem, a prijetili su i “fizičkim obračunima”. Pronalazili su, iznenada, čak i naše objave od prije nekoliko godina koje ih “nerviraju” i tvrdili da su ih “tek sada” vidjeli.

Do sada smo ćutali. Nismo objavljivali, i nismo prijavljivali, jer smo vjerovali da se radi o ostrašćenim pojedincima, o neuravnoteženim osobama, koje ne zavrijeđuju ni napor da prošetamo da stanice policije.  A i da smo prošetali do policije, sve bi se, najvjerovatnije, završilo na tome. 

Sada, kada je jasno da se ne radi o pojedinačnim ispadima, već organizovanim pokušajima da nam se naudi, prijavićemo nadležnim organima i zahtijevati da otkriju ko stoji iz ovih napada. 

Nastavićemo da se borimo za suštinske promjene, nikako za rotacije. Za stručnost, nikako za poslušnost. Za opšte, umjesto za lične interese. Za demokratiju i građanske slobode. Za pravnu državu i nezavisne institucije. Za ambijent gdje nezavisni mediji, kao jedan od nosećih stubova istinskih promjena, neće biti tretirani kao rušilački faktor i targetirani za odstrijel. 

Nastavićemo da budemo potpuno transparentni, i potpuno otvoreni za sve koji imaju šta da kažu, a nemaju prostor jer ne služe ničijim interesima.

Trudićemo se da ostanemo zavisni samo od vas, naših čitalaca, i čestitih građana ove države.  

Vaša VOP redakcija

 

loading...

2 komentara

  1. Ја ваш портал радо пратим данас сам пријед подне примијетио да се нешто десило па сам морао да поново инсталирам пронађите те пацове

  2. Žalosna je medijska scena u Crnoj Gori, nema tu ni medija, ni novinarstva. Mediji bivše vlasti i mediji sadašnje vlasti, ista pjesma samo su rotirali strane. Nova Vlada radi isto što je radila bivša Vlada i samo slijepci to ne vide, samo što su oni bili pokvareniji i uigraniji. Ovi su tek počeli, trebaće im malo vremena dok se uigraju.
    Narod je nažalost nepismen, medijski, građanski, politički, pravno, u svakom smislu. A takvima je najlakše manipulisati.
    Šta da vam kažem, ne znam koliko ćete izdržati, ali kapa dolje i za ovoliko koliko ste izdržali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button