KOPRIVICA: Iz Skupštine su trošene desetine i stotine hiljada eura bez ikakve dokumentacije

Postojao je mehanizam za isisavanje novca iz računovodstva Skupštine Crne Gore u ranijim sazivima parlamenta, saopštio je danas Momo Koprivica, predsjednik Odbora za politički sistem, javnu upravu i pravosuđe.

“Vrijeme je da se postavi pitanje gdje su završila sredstva i ko će snositi odgovornost”, dodao je Koprivica.

On je na konferenciji za medije kazao da se Državna revizorska institucija (DRI) bavila pitanjem falsifikovanja putnih naloga u Skupštini 2015. i 2016. godine, kao i da revizija putnih naloga za 2014. godinu svjedoči o tome kako se upravljalo državnim novcem.

“Ovaj izvještaj sadrži 17 nalaza. Sa glavnog računa državnog trezora podignuta je gotovina od 210.000 eura. I to 11 puta tokom 2014. U tom periodu reviziji nije data dokumentacija kojom se pravdaju troškovi. Postoje samo manuelno pisani dnevnici blagajne. U 21. vijeku nema elektronske evidencije. Nije vršena kontrola!”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, ne postoje ni potpisani izvještaji sa službenih putovanja,komentarišući da se ovdje radi o udruženom kriminalnom djelovanju.

“Neko je izvlačio novac građana i trošio ga. U dnevniku blagajne vršene su ispravke i precrtavanja iznosa. Skupština Crne Gore u tom periodu imala opremu od više desetina hiljada eura, a dnevnik blagajne vođen je ručno u sveskama. Ovo je pljačka. Trošene su desetine i stotine hiljada eura bez ikakve dokumentacije kojom bi se pravdali ti troškovi. Vršeno je zavođenje različitih putnih naloga pod istim brojem. Veliki broj putnih naloga nije razdužen. U pitanju su 74 putna naloga za akontacije u iznosu od 31.660 eura. Moramo saznati gdje su završila sredstva. Novac mora biti vraćen građanima.”, poručio je Koprivica.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com