Korona haos posle svadbe u Kraljevu: Od 400 gostiju, 100 zaraženo

Poslije svadbe u Kraljevu za oko 400 ljudi, koja je bila prije oko mjesec dana, oko 100 svatova je završilo u kovid ambulanti. Samo u prvoj nedjelji poslije veselja javilo se 25 novozaraženih, a među njima je bio i mlad muškarac od oko trideset godina, nevakcinisan, koji je umalo završio na respiratoru, otkriva Vladimir Nović, rendgen tehničar u kraljevačkoj Opštoj bolnici “Studenica”.

Mnogi pacijenti naknadno se kaju što se nisu vakcinisali, što nisu vodili računa, ali za neke bude i kasno. A zdravstveni radnici već skoro dvije godine trpe posljedice njihove neodgovornosti.

„Bila je to jedna osrednja svadbica od oko 400 ljudi. Polovinu poznajem. Od tog broja vrlo brzo njih oko 100 je posjetilo kovid ambulantu. A kada dođu, negoduju kao i svaki dan u posljednje skoro dvije godine: „Šta je ovo?! Čekam od šest jutros“. „Ovaj je poslije mene došao, kako je sada ispred mene?!“. A taj što je ispred je mučenik orošen hladnim znojem. Raspada se, ne može da stoji, ali svadbarca baš briga. Proveo se lijepo na svadbi i ne interesuje ga. Mi moramo da ga primimo, jer smo mu mi kivi što se zarazio. I, naravno, nije vjerovao da „koronela“ ili šta već postoji“, ističe Nović za Kurir.

„U prvoj nedjelji poslije svadbe se 25 ljudi javilo zbog pozitivnog testa. Mladić, osamdeset i neko godiste kaže: „Da sam znao nikada ne bih išao na svadbu. Ako preživim, čim izađem iz bolnice ću se vakcinisati“. Izašao je nedavno. Jedva je izbjegao respirator“, kaže on.

“Da li je malo to što izgaramo na poslu. Kada se vraćamo iz smjene ne umijemo da pogodimo vrata od kuće, djecu ne viđamo. Ja nisam antivakser. Moja porodica je vakcinisana. Vakcina nije obavezna, ali, ljudi, ako nećete da se vakcinišite bar tu masku možete da nosite. Toliko možete da nam pomognete, a ne da se na pomen maske kao gušite, a nama, koji nosimo po dvije, je baš super“, zaključuje on.

(Agencije/Alo.rs)

loading...

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com