KRIVOKAPIĆ: Ovo je najbolja vlada u istoriji Crne Gore - Volim Podgoricu

KRIVOKAPIĆ: Ovo je najbolja vlada u istoriji Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je, u intervju zaRTV Nikšić povodom godinu dana Vlade da Crna Gora “do sada nije imala bolju, kompetentniju i Vladu sa više znanja i umijeća nego što je trenutna”.

On je u intervjuu za TV Nikšić kazao da je i ova Vlada sada manjinska i pita zašto bi ta nova manjinska bila bolja od postojeće.

“Zato što joj stalno lijepe etikete i proglašavaju je, iz svog ugla, na način da mi nijesmo pokazali umijeće, znanje i vještine. Ja vam tvrdim, a to će istorija da pokaže, da bolje, kompetentnije i Vlade više znanja i umijeća nijesmo do sada imali Vladu. Ako neko može da izdigne nivo kompetencije, znanja i umijeća, onda neka pokuša tako, ali ne da bi političkim apetitima obezbijedio fotelje koje su već unaprijed projektovane. Da li je ta manjinska, sa DPS-om, ili manjinska sa pozicijom, najmanje je važno. To je onda borba za fotelje. Ako Crnu Goru u ovom trenutku demokratske tranzicije više brinu fotelje od konkretizacije koju će opsjetiti svaki građanin, neka je srećno”, rekao je Krivokapić.

“Očekujem da budžet bude usvojen sa 81 glasom. Ne mogu da razumijem zašto jedan poslanik ne bi glasao za nešto što je dobro za njegovog birača”, rekao je Krivokapić.

Poručio je da se ova Vlada, kako tvrdi, ne bori za birače, već da svaki građanin osjeti boljitak.

“I on će biti već od februara, pod pretpostavkom da budžet bude usvojen. Imaće prilike da se to vidi u svojoj potrošačkoj korpi. Takođe taj zamah koji se odvija kroz Crna Gora odmah to je jedno naše povezivanje kapitalnih investicija u svim oblastima, a pogotovo u infrastrukturi kako bi ono što slijedi iz Investicionog fonda za Zapadni Balkan imalo potpunu priolagodljivost i time obezbijedili da ljudi ne odlaze, a da oni koji su otišli požele vrate se na ove prostore”.

On je kazao da smatra da je pitanje Srpske pravoslavne crkve (SPC), odnosno Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) i eparhinja koje su na teritoriji Crne Gore riješeno zakonom o slobodi vjeroispovijesti i da je neposredno poslije toga prvi zadatak koji je dobio bišvi ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava bio rješavanje pitanja Temeljnog ugovora.

Dodao je da je to “dramatizovano bez ikakve potrebe i u Srbiji i u Crnoj Gori”.

“I to je postala tema koja kao predstavlja neku tabu temu, a vjerujte svi elementi koje smo uradili i dostavili u zadnjoj verziji Patrijaršiji odnose se na to da je potpuno usaglašeno sa Ustavom, zakonom da je vođena dobra praksa onih prethodnih potpisanih ugovora i naravno da smo željeli da ispoštujemo ono što je najvažnije da ne ugrožavamo tim temeljinim ugovorom druge vjerske zajednice”, naveo je Krivopkapić‚.

 

 

2 komentara

  1. Aooooo sto se cini od krivoga hahahah! Dvije trecine kazu da je nesposobna, neznavena vlada a on jos uvijek leti i sanjaa?? E kakav civjek mozes biti pa da ovako bezocno lazinjas?!

  2. I discovered your blog site website on the search engines and appearance some of your early posts. Always maintain up the good operate. I extra increase your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for toward reading more from you finding out afterwards!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com