LEKIĆ: I pored izgubljenog vremena krajnji trenutak za ozbiljan rad ka pravednom rješenju Prevlake

Miodrag Lekić, predsjednik skupštinskog Odbora  za međunarodne odnose, smatra da treba pozdraviti jučerašnju najavu iz Ministarstva vanjskih poslova da će se poslije godišnjih odmora to ministarstvo značajnije posvetiti rješavanju pitanja Prevlake.

Iako je, kako navodi, po svom višestrukom značaju pitanje Prevlake moglo biti i ranije tretirno kao prioritetno od strane nadležnih u novoj vlasti izjavu nadležnog ministra shvatamo kao spremnost za zaokret u odnosu na veliku neozbiljnost prethodnih vlada.

“Naime, u dužem periodu vlada i ministarstvo su uporno i drsko obmanjivali crnogorsku javnost o nekakvim
aktvinostima povodm Prevlake, propagandno, dakle lažno predstavljajući faze rada, čas navodnim bilateralnim
pregovorima sa Hrvatskom, čas arbitražma na Međunarodnom sudu. Ni od jednog ni od drugog, nije bilo ništa.
U međuvremnu je izgubljeno dragocijeno vrijeme kao i donekle ravnopravna geopolitička pozicija dvije zemlje, sada u korist Hrvatske koja kao članica EU ima izvjesno jače međunarodne karte u daljim procesima oko Prevlake”, ocijenio je Lekić.

Dodao je da su u Odboru za međunarodne odnose spremni da pomognu ukoliko bude potrebno. Kako kaže u odboru postepeno uspijevaju da postignu atmosferu konsenzusa u korist državnih interesa i tražiće precizan izvještaj o konkretnim dosadašnjim aktivnostima, odnosno neaktivnostima povodom Prevlake.

“Sve to treba učiniti javnim i uporediti sa obmanjujućim izjavama nadležnih ministara o navodnom radu na ovom
važnom pitanju čije pravedno rješenje traži i Evropska unija kao uslov za evropske integracije Crne Gore”, zaključio je Miodrag Lekić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com