MEDOJEVIĆ POKAZAO POSJEDOVNI LIST I TVRDI: Spajić u “Beogradu na vodi” na svoje ime ima stan vrijedan pola miliona eura

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pokazao je večeras posjedovni list na ime Milojka Spajića, predsjednika Evrope sad, za stan od 88 kvadrata u zgradi u “Beogradu na vodi”.

Spajić, kako tvrdi Medojević u ovoj zgradi od decembra prošle godine ima stan i garažu od 12m2, čija je vrijednost, kako tvrdi Medojević, oko pola miliona eura.

Kako je rekao, Spajić ima stan na adresi, Hercegovačka 13A. Pokazao je izvod iz katastra Republike Srbije, izvađen na dan 27. decembar 2022. godine, gdje se vidi stan od 88 kvadrata, tada i registrovan.

“Vlasništvo privatno 1/1, vlasnik Spajić Vladimira Milojko. Da, to je on. Tu je i matični broj. Ovdje imate vrlo važnu stvar za predsjedničke izbore, nije stavio adresu u Podgorici. Njegova adresa je Beograd, Srbija, Topalovićeva ulica”, kazao je Medojević.

Medojević, gostujući u emisiji “Slobodna zona” na Prvoj TV, tvrdi i da je Spajić kupio u mjestu Muo kod Kotora vilu koja vrijedi oko milion eura, na ime svoje vanbračne partnerke, koja je, kako takođe tvrdi, već renovirana.

Spajićeva vanbračna partnerka, kako tvrdi Medojević, navodno radi u ambasadi Evropske unije u Beogradu gdje ima platu do 5.000 eura, te da ona nije mogla izdvojiti dva miliona eura za nekretnine koje se vode na njeno ime.

Medojević je rekao da “nije siguran” da li je stan u “Beogradu na vodi” koji se od decembra lani vodi na ime Milojka Spajića, isti onaj koji se ranije vodio na njegovu vanbračnu partnerku, ili je to novokupljena nekretnina.

Medojević pita odakle Spajiću dva miliona eura u godinu dana, u vrijeme kada je bio na poziciji ministra finansija u Vladi Zdravka Krivokapića. 

“Ja njega optužujem za tešku korupciju. On se kanididuje za predsjednika države da bi dobio imunitet i po tome je sličan svom prethodniku Milu Đukanoviću. On je imao namjeru dabude premijer, odjednom odluka da bude predsjednik. O ovim stvarima već se vode izviđaji”, kazao je Medojević.

Kako kaže, dokazi su jaki i sigurno Spajića, tvrdi, čekaju ozbiljni krivični postupci.

Medojević, takođe, tvrdi da Spajić ima adresu u Beogradu te da je državljanin Srbije.

“Spajić bi mogao da se kandiduje za predsjednika Srbije, ali ne i Crne Gore”, tvrdi Medojević.

Medojević je rekao i da je DRI dao dva negativna izvještaja na rad Ministarstva finansija u vrijeme kada je ovaj resor vodio Spajić, jer je, kako kaže, Spajić “potrošio 50 miliona eura više nego što je bilo u budžetu”.

Medojević je pokazao i dokument kojim, navodno, Spajić daje nalog za popust od 3,5 miliona eura prilikom posla o prodaji obveznica u decembru 2020. godine, i pita o kakvom popustu se radi.

“Kome je Milojko Spajić davao popust na državne obveznice od 3,5 miliona eura bez zaključka Vlade?”, pitao je Medojević.

“Sumnja je osnovana da je on postupao koruptivno”, kazao je Medojević.

Pokazao je i rješenje da je u Crnu Goru došlo 745, a ne 750 miliona eura,  te da o tome kome se isplaćuje pet miliona eura, nema zaključka Vlade.

Medojević je kazao da je dokumentaciju koju posjeduje predao SDT-u uz krivičnu prijavu.

 

 

 

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com