MILATOVIĆ: Je li Abazović u decembru lani u Dubaiju pravio dogovor sa zakupcem Sv. Stefana na štetu države

Nadam se da nisu istiniti navodi da je Dritan Abazović dogovorio pravljenje ustupka zakupcu Sv. Stefana – na štetu javnog interesa i protivno zakonima CG i ugovoru o zakupu. Ne bih volio da navodni dogovor postoji i da ima veze sa njegovim sponzorisanim odlaskom u Ujedinjene Arapske Emirate u deceembru 2021. godine, naveo je jutros bivši ministar ekonomije Jakov Milatović. 

On je na svom Tviter nalogu dodao da je kompanija u većinskom državnom vlasništvu Hoteli Sv Stefan pokrenula arbitražni postupak pred Londonskim sudom kako bi obavezala zakupca da se ponaša u skladu sa ugovorom o zakupu – koji podrazumijeva da hotel bude otvoren najmanje 8 mjeseci godišnje.

Abazović je, podsjetimo, u decembru 2021. bio u Dubaiu i kazao da to državu Crnu Goru nije ništa koštalo, već da je put platio vlasnik Porto Montenegra.

Tada su Abazović i Adžić boravili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima o trošku Mohameda Al Šaibanija, koji je na čelu Kraljevskog suda i izvršni direktor „Investment Corporation of Dubai“ (ICD), kompanije koja je vlasnik Porto Montenegra u Tivtu.

“Otišli smo o njihovom trošku, bili tamo o njihovom trošku, iskoristili smo priliku da odemo na Ekspo i treba sada da se bunimo“, poručio je Abazović.

MANS je aprilu predao Agenciji za sprječavanje korupcije zahtjev za pokretanje postupka protiv Dritana Abazovića, tadašnjeg potpredsjednika Vlade Crne Gore i Filipa Adžića, njegovog tadašnjeg savjetnika. Kako navode, razlog je to što nisu odbili poklon u vidu plaćenog putovanja i troškova boravka u Dubaiu i Abu Dabiu (UAE) u decembru prošle godine.

Prema zakonu o spriječavanju korupcije javni funkcioner je dužan da prijavi svaki poklon vrijednosti veće od 50 eura.

Kada funkcioner prihvati poklon od biznismena koji u Crnoj Gori ima biznis i poslovne interese, radi se osnovanoj sumnji na korupciju.

V.M.

 

loading...

1 komentar

  1. Prije će biti da je pravio sa Djukanovićem koji je, kao slučajno, bio tamo u isto vrijeme, 21 milion razloga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com