MITROPOLIJA: Đukanović i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve - Volim Podgoricu

MITROPOLIJA: Đukanović i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve

Krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvjereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima

Predsjednički izbori u Crnoj Gori, pored brojnih političkih tema, pokazuju otvorenu anticrkvenu kampanju onog kandidata koji je ujedno i aktuelni predsjednik države, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Njegovi nastupi kao i govori njegovih promotera, Srpsku Pravoslavnu Crkvu još uvijek označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve. Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva. U posljednjih nekoliko godina, uz Božiju pomoć, puno toga se promijenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore. Međutim, krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vjernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podjele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvjereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima, navodi se u saopštenju.

“Zato ponavljamo naš nedavni poziv vjernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsjedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve”, navopde iz MCP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com