KURTI: Ako ne pobijedi Đukanović otvoriće se put nestanku crnogorske nacije - Volim Podgoricu

KURTI: Ako ne pobijedi Đukanović otvoriće se put nestanku crnogorske nacije

Premijer Kosova Aljbin Kurti je kazao da je zabrinut zbog predsjedničkih izbora u Crnoj Gori i poručuje da će se ukoliko u nedjelju na predsjedničkim izborima pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića otvoriti put nestanku crnogorske nacije.

“Sa međunarodnog aspekta, trenutno najzabrinjavajuće pitanje su predsjednički izbori u Crnoj Gori. Zaista sam zabrinut zbog tih izbora. I zato što sam ja odatle, ali i zato što će, ako pobijedi protivkandidat aktuelnog predsjednika, otvoriti put nestanku crnogorske nacije”, kazao je Kurti u emisiji Rubikon na TV Klan Kosova.

Tačnije, upozorava kosovski premijer, pobjeda bilo kog drugog prosrpskog i proruskog kandidata (jer se ponekad čini da postoji konkurencija da se dokaže da li je više prosrpski ili proruski), imajući u vidu i parlamentarne izbore u junu i predstojeći proces popisa, označiće sljedeću pobjedu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i kao posljedica toga Crna Gora može da nastavi da bude Crna Gora kao državna struktura, ali će crnogorski narod ostati manjina u sopstvenoj državi, i prestati da bude Crna Gora kakvu poznajemo.

“Zabrinut sam, jer je Crna Gora sada zemlja tolerancije, a pobjeda prosrpskog, proruskog kandidata ohrabriće Kremlj, jer je to upravo ona vrsta pobjede koja je Rusiji i Srbiji potrebna u regionu, da teritorijalna nepovezanost Albanije i Hrvatske”, naglasio je on.

Kurti vjeruje da će posljedice biti ogromne te da se nada da se ovo neće dogoditi.

“Na osnovu podataka koje imam, postoji nova grupa mladih sveštenika – srpskih i ruskih – čija je misija da izgrade pravoslavnu crkvu koja predstavlja Srbe u čitavom regionu, što je samo još jedan naziv za „Srpski svet“ i „Veliku Srbiju“. Stoga ću ove nedjelje pomno pratiti izbore u Crnoj Gori, sa strepnjom kao nikada do sada”, rekao je Kurti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com