MONTEFARM NE MOŽE NABAVITI DOVOLJNO LIJEKOVA? O problemu sa javnim nabavkama zvaničnici ćute

Zdravstvena ustanova “Montefarm” protekle sedmice obratila se Ministarstvu zdravlja zbog nedostatka ljekova i medicinskih sredstava. Razlog je nemogućnost nabavke dovoljne količine potrebnih medikamenata.

Montefarm je 7. oktobra poslao dopis ministarstvu zdravlja u kojem traži pomoć u rješavanju problema u vezi sa kontinuiranom nabavkom ljekova i medicinskih sredstava neophodnih za liječenje pacijenata u Javnim zdravstvenim ustanovama.

“Razlog zbog koga naša ustanova nije u mogućnosti da obezbijedi dovoljne količine ljekova i medicinskih sredstava, a koji se nalaze na pozitivnoj listi Fonda za zdravstveno osiguranje, jeste taj što smo iscrpili sve zakonske mogućnosti javnih nabavki. Stoga Vas molimo za uputstvo-saglasnost za nabavku nedostajućih medikamenata do realizacije planiranog tendera”, navodi se u dopisu Montefarma.

Povodom tog dopisa TVCG se obratila Ministarstvu zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje, ali nijesu dobili odgovor.

Ipak, iz Montefarma, koji je prošlog četvrtka tvrdio da nemaju zakonskih mogućnosti za nabavku novih ljekova, danas kažu drugačije.

“Prema Zakonu o javnim nabavkama Montefarm ima zakonsko pravo da traži saglasnost Ministarstva zdravlja za dodatne nabavke u vrijednosti od 20% od ugovora potpisanih u 2021. godini po pregovaračkom postupku bez prethodne objave”, navode u Montefarmu.

Uz dopis Montefarma koji je Ministartvu zdravlja upućen prošle sedmice stigao je i spisak više od 200 ljekova koje je potrebno nabaviti, prenosi RTCG.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com