NA RAČUN RADNIKA OBEZBJEĐENJA U PRVOJ BANCI LEGLO POLA MILIJARDE EURA: SDT pokrenuo istragu njegovih “poslovnih aktivnosti” - Volim Podgoricu

NA RAČUN RADNIKA OBEZBJEĐENJA U PRVOJ BANCI LEGLO POLA MILIJARDE EURA: SDT pokrenuo istragu njegovih “poslovnih aktivnosti”

Specijalno državno tužilaštvo ispituje “poslovne aktivnosti” Italijana Mulas Michele, inače radnika obezbjeđenja, na čiji račun je u periodu od novembra 2020. do februara 2021. godine prebačeno, kako tvrde iz Alternative Crna Gora, čak 3,2 milijarde eura, a kako sumnjaju u Alternativi, preko Prve banke koju je vodio Aco Đukanović, brat premijera Mila Đukanovića.
Iz Alternative navode da su, zajedno sa Vijestima, došle do dokumentacije zbog koje imaju osnov sumnje da je preko Prve banke u periodu od novembra 2020. godine do februara 2021. godine preko žiro-računa na ime Mulas Michele (italijanski radnik obezbjeđenja) prebačeno 3.2 milijarde eura.
“Alternativa je uz podršku Vijesti došla do 4 SWIFT-a koji potvrđuju tu transakciju. QR kod koji prati svaki SWIFT vodi do transakcije.
Dva transfera od 4, koliko mi imamo, uputila je mala računovodstvena firma iz Londona VALUEMAVEN BUSINESS SERVICES koja po registrima ima promet od samo 24.000€ godišnje. Ona je uplatila preko Barkley banke iz Londona 200.000.000€. Drugi transfer je odradio TRUST (“Pandora papiri” pominju trust-ove i Mila Đukanovica) SOCIETY OF TRUST & ESTATE PRACTITIONERS LTD iz Švajcarske! Oni su uplatili 200.000.000€, a mi smo došli do Ugovora sa Mulasom po kojem su morali da uplate ukupno 3 milijarde eura. Zvanično, svrha toga je bila investicija. Ono što mi sumnjamo je to da je vlasnik tih sredstava krenuo da ih “pomjera” da bi se tim sredstvima izgubio svaki trag”, navode iz Alternative.
Iz Prve banke su, na upit Vijesti, naveli da ove informacije nisu tačne te da oni poštuju propise.
Oni su danas medijima proslijedili demanti, u kojem su najavili da će tražiti odgovornost svih koji su uključeni u, kako su naveli, rušenje ugleda ove banke.
Ovo je, kako navode iz Alternative, prvi konkretan dokaz koji “pokazuje povezanost tzv TRUSTOVA i porodice Đukanović”.
Foto Alternativa/Vijesti
Oni tvrde da pet transakcija od po sto miliona eura na račun fizičkog lica koje je lako naći na fejsbuku govore o tome koliko su bili neoprezni, i navode da se, možda u ovim i sličnim transakcijama, kriju uzroci zbog kojih nije došlo do smjene na čelu Centralne banke nakon smjene vlasti.
Italijanski radnik obezbjeđenja i “biznismen” je, prema tvrdnjama onih koji su ga upoznali boravio u Crnoj Gori, i pričao o navodnim “ulaganjima”.
Foto Alternativa
.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com