DEMANTI PRVE BANKE: Tražiće odgovornost za rušenje ugleda banke - Volim Podgoricu

DEMANTI PRVE BANKE: Tražiće odgovornost za rušenje ugleda banke

Iz Prve banke su demantovali navode iz teksta koji je VOP jutros objavio, a u kojem Alternativa Crna Gora tvrdi da su, u saradnji sa ND Vijesti, došli do dokaza da je, na račun italijanskog držažvljanina Michele Mulas, uplaćeno pola milijarde eura.
Saopštenje prenosimo integralno:
Prva banka, kao ozbiljna finansijska institucija, u cilju zaštite ugleda i interesa kako svojih klijenata tako i poslovnog ugleda Prve banke, ovim putem obavještava javnost da su navodi objavljeni u dnevnom listu Vijesti dana 19.05.2022 godine pod naslovom „Krupne investicije ili pranje miliona”, u potpunosti neistiniti, tendenciozni i smišljeni sa ciljem pokušaja ugrožavanja poslovnog ugleda i potencijalnog nanošenja štete Prvoj banci, te smatramo da predstavljaju grubo kršenje novinarske etike.
Ističemo da lice navedeno u dnevnom listu Vijesti ( Michele Mulas) nije preko Prve banke izvršilo nijednu transakciju koja se navodi. Kao što je svima poznato, nije moguće obaviti transakciju u navedenim iznosima a da nijesu upoznati i uključeni nadležni organi u Crnoj Gori.
Zbog ovakvih neistinitih navoda i pokušaja urušavanja poslovnog ugleda i nanošenja štete Prvoj banci, pozivamo sve nadležne organe u Crnoj Gori da ispitaju sve navode i činjenice i utvrde odgovornost svih uključenih u objavljivanje neistina na račun Prve banke i dovođenje u zabludu klijenata, laičke i stručne javnosti u Crnoj Gori.
Zbog objavljenih neistina na štetu Prve banke, Banka će pred nadležnim sudom tražiti zaštitu svojih pravnih interesa i odgovornost za štetu svih lica uključenih u narušavanje ugleda banke.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com