“Nastavak pritisaka na MANS” Ćalović o “Pandora papirima” SDT saslušava usmeno, Đukanovića pisanim putem

Direktorka MANS-a Vanja Ćalović Marković, komentarišući odluku Specijalnog državnog tužilaštva da ona bude saslušana usmenim putem u vezi sa slučajem “Pandora papiri”, dok je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću to omogućeno da učini pismenim putem, istakla je da je to nastavak dosadašnjeg ponašanja Tužilaštva, te da je NVO MANS kontinuirano predmet njihovih različitih pritisaka.

Ti pritisci se dešavaju, kako tvrdi, kad god bi objavili nešto što je za Tužilaštvo politički problematično da procesuira.

“Pošto je Katnić u emisiji u kojoj smo učestvovali rekao da će Đukanovića saslušati tako što će mu poslati da se pisanim putem izjasni na određena pitanja, ja sam tražila sam da budemo tretirani jednako pred zakonom i da to i meni bude omogućeno, ali su me odbili i ipak tražili da budem saslušana usmenim putem”, istakla je Ćalović Marković za Portal RTCG.

Ona je istakla da joj je saopšteno da to što će Đukanović biti saslušan na takav način da je to njihovo pravo.

“Ovo je kontitnuitet rada Specijalnog državnog tužilaštva koji pokazuje da se ponašaju kao najvjerniji advokati gospodina Đukanovića i sigurna sam da će uložiti sve napore da ovaj slučaj zatvore i zataškaju, ali se i nadam da ćemo uskoro vidjeti neke izmjene u Tužilačkom savjetu pa i u Specijalnom tužilaštvu, da će doći ljudi koji su sposobni i spremni da nešto konkretno urade”, kazala je Ćalović Marković.

Ona je istakla da želi da vidi koja su to pitanja koja će joj postaviti Specijalni državni tužilac na koja im već nisu odgovorili u medijskim nastupima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com