Ambasada Savezne Republike Njemačke otvorena za inicijative Univerziteta Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović sastao se sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke NJ.E. dr Robertom Veberom i njegovim zamjenikom Kristofom Breunigom, u cilju sagledavanja mogućnosti i intenziviranja saradnje na polju obrazovanja i naučnoistraživačkih projekata.

Rektor Božović je pozdravio namjeru Njegove ekselencije, ambasadora Vebera da uspostavljanjem mreže konekcija sa njemačkim visokoškolskim institucijama, naučnim institutima i njemačkom industrijom, podrži unapređenje saradnje i otvori mogućnost za nove, zajedničke projekte.

Na sastanku su, pored rektora Božovića, Univerzitet Crne Gore i otvorene mogućnosti za saradnju predstavile i prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr Sanja Peković i prorektorica za nauku prof. dr Irena Orović.

Razmijenjene su informacije o vrlo aktivnoj, pogotovo odlaznoj mobilnosti studenata i profesora,  na osam univerziteta u Njemačkoj, sa kojima Univerzitet Crne Gore ima ugovore kroz Erasmus plus program.

Ukazano je i na potencijale vodećih i uspješnih naučnika Unverziteta Crne Gore  i razmotrene su mogućnosti uvezivanja sa njemačkim fondovima podrške.

Ambasador Veber je ukazao na sve vidove saradnje između Crne Gore i Savezne Republike Njemačke, na državnom nivou, koje mogu biti okrilje za saradnju na polju nauke, kulture  i obrazovanja. On je izrazio nadu da će pregovori o Ugovoru o kulturnoj i naučnoj saradnji između Crne Gore i Njemačke uskoro biti okončani i da će Ugovor ubrzo biti spreman za potpisivanje, i time kasnije predstavljati dobru osnovu za veliki broj aktivnosti na bilateralnom nivou.

Ambasada Savezne Republike Njemačke je otvorena za sve inicijative koje dolaze od Univerziteta, poručio je ambasador Veber na sastanku.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com