NAVALA NA PUTOVANJE VOZOM OD BEOGRADA DO BARA: I pored problema, karte u sezoni planu 20 dana unaprijed - Volim Podgoricu

NAVALA NA PUTOVANJE VOZOM OD BEOGRADA DO BARA: I pored problema, karte u sezoni planu 20 dana unaprijed

Svake godine se u periodu od maja do septembra preveze više od 50.000 putnika. Dogodine rekonstrukcija do granice sa Crnom Gorom

I pored gotovo svakodnevnih kvarova i problema na željezničkoj liniji Beograd Bar, ovaj vid prevoza tokom turističke sezone, i dalje je veoma popularan, tvrde iz Srbija voza.

Vršilac dužnosti direktora željezničkog preduzeća Srbija voz, Ivan Bulajić, izjavio je da je velika potražnja za voz na liniji Beograd – Bar i da se uglavnom sve karte rasprodaju 20 dana unaprijed.

“Pruga Beograd – Bar je jedan od najkompleksnijih građevinskih poduhvata koje je ova zemlja napravila”, istakao je Bulajić i dodao da je barska pruga zrela za ozbiljnu rekonstrukciju i da se već radi na projektnoj dokumentaciji za nastavak rekonstrukcije od Valjeva do granice sa Crnom Gorom.

Dio barske pruge od Resnika do Valjeva je rekonstruisan prije nekoliko godina. “Očekujem da bi možda već iduće godine mogla da krene njena rekonstrukcija”, naveo je Bulajić i istakao da je planirano uvođenje vending aparata u svim vozovima, kako bi putnici mogli da kupe hladno piće, sendvič i slično.

Takođe, na vozovima za Bar biće uveden i restoranski dio.

Bulajić je podsjetio da će Srbija voz zbog održavanja Beer festa u Beogradu (18-21. avgust) i Belgrade Music Week-a (25-27. avgust) uvesti i dodatne noćne linije na relacijama Novi Beograd – Novi Sad i Novi Beograd – Pančevo – Vršac, tokom trajanja festivala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com