PUTIN I ERDOGAN DOGOVORILI: U rubljama će se plaćati dio gasa - Volim Podgoricu

PUTIN I ERDOGAN DOGOVORILI: U rubljama će se plaćati dio gasa

"Gasovod Turski tok radi bez prekida i evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na tome", poručio je Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se danas da dio plaćanja za ruski gas bude u rubljama, javio je Interfaks, pozivajući se na zamjenika ruskog premijera Aleksandra Novaka.

“Gasovod Turski tok radi bez prekida i evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na tome”, poručio je Putin

“Vjerujem da naši evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na njenoj podršci neometanom tranzitu našeg gasa na evropsko tržište”, kazao je Putin, a prenosi TAS S.

Ruski predsjednik je zahvalio Erdoganu na naporima koje je uložio da bi se riješilo pitanje isporuka žita iz Ukrajine, a Erdogan je rekao da Ankari i Moskvi predstoji otvaranje nove stranice u bilateralnim odnosima i saradnji.

“Vjerujem da će naš razgovor otvoriti novu stranicu u odnosima dvije zemlje. Želio bih da razgovaramo o pitanjima energetske saradnje, izvoza žita preko Crnog mora, turizmu i regionalnim pitanjima”, naveo je Erdogan i dalje istakao da će jedna od tema razgovora biti i pitanje Sirije.

Tokom četvorosatnog sastanka u crnomorskom ljetovalištu Sočiju dvojica lidera su se dogovorila i da unaprijede saradnju u oblasti transporta, poljoprivrede i građevinske industrije, prenio je TAS S.

Dvojica predsjednika su naglasila i važnost očuvanja političkog jedinstva i teritorijalnog integriteta Sirije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com