ODLUKA VLADE: Cetinjski manastir prepisala na državu

Donijeli zaključak bez održavanja sjednice

Vlada Crne Gore je juče bez održavanja sjednice odlučila da Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine. To se navodi u dopisu koji je iz Vlade juče upućen Upravi za katastar i državnu imovinu da bez odlaganja sprovedu odluku donijetu 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umjesto Prijestonice upiše državu.

Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za “vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve”. Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

Vlada Crne Gore je dana 13. septembra bez održavanja sjednice na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, odlučila o informaciji Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa vezano za nepokretnosti iz LN broj 915 KO Cetinje I, koji je dostavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.

Vlada je donijela sljedeće zaključke:

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u “G” listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje I, i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promjene upisa u katastarskom operatu.

Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine vratiti upis na Državu Crnu Goru shodno rješenju Uprave za nekretnine Podgorica – Područna jedinica Cetinje od 24. 11. 2005, pri čemu se navedenim upisom ne dira u prava upisanog titulara korišćenja”, navodi se u dopisu koji je direktoru Uprave Koči Đurišiću uputila generalna sekratarka Vlade Žana Praščević Milačić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com