PES Cetinje: Podrška Vladi za realizaciju postavljenih ciljeva u vladavini prava, ekonomskom napretku i EU integracijama - Volim Podgoricu

PES Cetinje: Podrška Vladi za realizaciju postavljenih ciljeva u vladavini prava, ekonomskom napretku i EU integracijama

Razlozi zbog kojih smo odlučili da snažno podržimo 44. Vladu su socijalni i ekonomski oporavak naše zemlje, podrška deblokadi evropskog puta, potiskujući retrogradne politike prošlosti i podjela, saopšteno je iz cetinjskog odbora Pokreta Evropa sad.

“Vlada je za prvih 100 dana rada pokazala sposobnost da se nosi sa svim izazovima kako bi osigurala bolju budućnost za sve građane”, navode iz PES Cetinje.

Kako ističu, rad 44. Vlade se pokazao kroz odgovorno sprovođenje popisa stanovništva, deblokadom sudstva i usvajanjem fiskalno odgovornog budžeta.

“Nakon dugo godina, Crna Gora je dobila i funkcionalan Sudski savjet u punom mandatu i izbjegla da se nađe na “sivoj listi” Manivala”, navode u saopštenju.

Vlada je, ocjenjuju, doprinijela smanjenju društvenog jaza tako što je povećala minimalne penzije najugroženijima. Ova mjera je značajno unaprijedila standard građana Cetinja i njegove starije populacije, a to je samo početak onoga što slijedi i za ostale penzionere. Benefite programa Evrope Sad 2 će osjetiti i zaposleni povećanjem minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura.

“Ono što nas posebno raduje kao stanovnike Cetinja je izvjestan nastavak izgradnje projekta žičare Kotor-Lovćen do Cetinja, što će u mnogome doprinijeti punoj valorizaciji turističkog potencijala Prijestonice”, dodaju iz PES-a Cetinje.

Na kraju poručuju, dijeleći iste vizije dajemo punu podršku 44. Vladi na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem, kao i cijelom poslaničkom klubu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com