Potpisnici peticije tvrde da im državni sekretar Janko Odović navodno PRIJETI OTKAZIMA zbog podrške Damjanoviću

Grupa zaposlenih u Upravi prihoda i carina uputili su još juče ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću inicijativu u kojoj traže da preispita odluku da Aleksandru Damjanoviću ne bude produžen mandat na čelu te institucije.

Novoimenovana v.d. direktorica Uprave prihoda Milena Petričević i carina danas je preuzela dužnost.

OGLASILA SE PETRIČEVIĆ: Fokus u narednom periodu sankcionisanje svih nezakonitosti

Damjanović razriješen i dužnosti u BOK-u, na njegovo mjesto imenovana Petričević

Šta je Milenu Petričević poreporučilo da zamijeni Aleksandra Damjanovića?

Damjanović je, nakon smjene, poručio ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću da očekuje da on obrazloži njegovu smjenu.

Spajić još uvijek to nije učinio.

Osim zaposlenih u Upravi prihoda, damjanovića su podržali i politički predstavnici iz vladajuće koalicije, ali i opozicije, uz tvrdnje da je tokom proteklih šest mjeseci na čelu Uprave prihoda i carina radio odgovorno, profesionalno iisporučio rezultate.

Grupa zapsolenih Portalu Dana proslijedila je Portalu Dana primjerke inicijative, a ovog puta su poručili da neće odustati od podrške Damjanoviću, iako im se, kako tvrde, prijeti otkazima.

ZAPOSLENI UPRAVE PRIHODA PISALI SPAJIĆU: Damjanović radio u interesu države, preispitati odluku

Osuda crnogorske javnosti: Smjenom Damjanovića Vlada pokazala da nije za reformeInicijativu je do sada potpisalo više od 300 službenika, a grupa zaposlenih tvrdi da su prijetnje otkazima stigle od strane državnog sekretara u Ministarstvu finansija Janka Odovića.

“On će to, naravno, demantovati, a mi poručujemo da se potpisi i dalje skupljaju i da nas neće uplašiti”, dodali su oni.

U inicijativi navode da je postavljanjem Damjanovića za v.d. direktora Uprave prihoda i carina ministar zadobio dodatnu podršku građana Crne Gore, a samim tim i državnih službenika.

“S obzirom na to da je Damjanović svojim posvećenim radom, stručnošću dao doprinos povećanju profesionalnog i moralnog kredibiliteta Uprave prihoda i carina, povećanjem budzetskih prihoda, rukovodeće se pritom isključivo interesima države i građana, ovim putem podnosimo inicijativu za preispitivanje odluke, a sve u cilju njegovog daljeg angažovanja na mjestu direktora Uprave prihoda i carina”,  navodi se u inicijativi.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com