PRIZVALI SNIJEG, A ON DONIO I NEVOLJE: Na Žabljaku skoro metar, i Nikšić pokrio bijeli pokrivač (VIDEO) - Volim Podgoricu

PRIZVALI SNIJEG, A ON DONIO I NEVOLJE: Na Žabljaku skoro metar, i Nikšić pokrio bijeli pokrivač (VIDEO)

Dugo očekivani snijeg koji su naročito prizivali turistički poslenici crnogorskih zmskih turističkih centara, konačno je stigao, ali je donio i – nevolje.

Na Žabljaku je sada već sniježni pokrivač narastao blizu metra.

Mehanizacija komunalnog preduzeća neprestano se nalazi na terenu još od ranih jutarnjih časova. Radnici održavaju područje grada i dijela prigradskih naselja, dok se sva durmitorska sela trenutno nalaze u potpunoj sniježnoj blokadi.

Svi prilazni putni pravci su u funkciji, ali se saobraća veoma otežano.

Foto privatna arhiva

Kako javljaju čitaoci, snijeg pada i na periferiji Podgorice, na Veruši, u Kučima.

Trenutno snažno pada i u Nikšiću i grad je već prekriven bijelim pokrivačem.

Snijeg u Nikšiću VIDEO: Čitalac VOP-a

Kako javlja Cetinjski list, zbog sniježnih padavina, sve nadležne službe Prijestonice Cetinje su cijelu prethodnu noć bile na terenu i čistile snijeg.

Najavljeno je da će nadležne službe Prijestonice Cetinje će biti u punoj pripravnosti danas i narednih dana, za koje su najavljene obilne padavine.

Foto Cetinjski list

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, danas su u popodnevnim satima, preko Platija, uglavnom saobraćali autobusi, kamioni sa prikolicama i šleperi.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG) savjetovali su vozačima automobila i vozila do tri i po tone, da na putu ka sjeveru koriste prvu dionicu auto-puta Bar-Boljare.

Da zimsko održavanje auto-puta teče po planu, potvrđuje i cijelom dužinom očišćena dionica, a za to su svakako zaslužni radnici Monteputa koji danonoćno, upravljajući snjegočistačima, vode računa o svakom metru.

image

Foto Mediabiro

Iz AMSCG apeluju na vozače da budu oprezni, jer se na putevima u Crnoj Gori saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com