Rade Vojvodić novi v.d. direktora RTV Podgorica, Vučinić podnio ostavku

Osma sjednica Savjeta lokalnog javnog emitera Radio televizija Podgorica održana je danas u zgradi Skupštine Glavnog grada.

Savjet je za novog v.d. direktora RTV Podgorica imenovao Rada Vojvodića. Prethodno je usvojena Odluka o razrješenju dosadašnjeg v.d. izvršnog direktora Predraga Vučinića koji je na tu funkciju podnio ostavku iz ličnih razloga. 

Članovi Savjeta razmatrali su i prijedlog finansijskog izvještaja o poslovanju ‘’RTV Podgorica” d.o.o za prethodnu godinu kao i ostale aktuelne teme koje se tiču rada i funkcionisanja lokalnog javnog emitera Radio televizija Podgorica.

Vojvodić je bio direktor TVCG od 2011. do 2016. kada je smijenjen 2016. godine, na inicijativu tadašnjeg člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića. Đurović je tražio smjenu Vojvodića, nakon što je generalni direktor poništio javni konkurs za izbor direktora Televizije Crne Gore zbog navodne tehničke greške u tekstu oglasa, u vezi sa nivoom obrazovanja kandidata, ali I što je emitovanje emisije “Replika” bez obavještenja Savjeta ili formalnog zahtjeva uklonjena iz programske šeme od 14. do 25. Novembra 2016. godine.

U svojoj prijavi za direktora RTCG, Vojvodić je naveo, između ostalog, da će “napraviti novu zgradu RTCG” kao i utrostručiti prihode Javnog servisa.  

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button