SDT: Čađenović osumnjičen da je postao član “kavačkog klana” - Volim Podgoricu

SDT: Čađenović osumnjičen da je postao član “kavačkog klana”

Specijalni tužilac Saša Ćađenović saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, i određeno mu je zadržavanje od 72 časa.

“Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka. Osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu izabranog branioca, iznio odbranu, nije priznao krivična djela za koja se sumnjiči i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca. Poslije saslušanja mu je određeno zadržavanje od 72 časa od časa lišenja slobode, a nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor”, saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Po nalogu SDT-a, Specijalno policijsko odjeljenje je jutros lišilo slobode specijalnog tužioca Sašu Čađenovića, zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com