SDT Sanja Jovićević odbacila krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža

"U svijetlu današnjih hapšenja u okviru Specijalnog Tužilaštva jasno nam je zašto obimna istraga nije sprovedena na pravi način", kaže Pejak

Specijalni državni tužilac Sanja Jovićević odbacila je krivičnu prijavu protiv predsjednika države Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža, koju je podnijela Alternativa Crna Gora zbog sumnje da su odgovorni za stvaranje kriminalne organizacije, utaju poreza i doprinosa i zloupotrebu službenog položaja.

U obrazloženju rješenja o odbacivanju prijave navodi se da ne postoji osnovana sumnja da su prijavljeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, ali ni neko drugo koje se goni po službenoj dužnosti.

Koordinator Alternative Vesko Pejak kazao je za VOP je da je osnovni posao svakog tužioca, a posebno onih iz Specijalnog državnog tužilaštva, da vodi istragu na objektivan način, poštujući pretpostavku nevinosti.

“Odluka SDT-a tužioca Sanje Jovićević da odbaci tužbu protiv Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža Đukanovića je sastavljena na nestručan i površan način. Nema obrazloženja, opisa sprovedenog postupka, nema detalja u vezi dokaznog materijala koji je dostavljen i ukazuje na to da istraga uopšte nije ni sprovedena. U obavezi je Specijalnog tužioca da pomenuta lica makar sasluša u vezi navoda koje smo im dostavili. Podsjetiću Specijalnu tužiteljku da Blažo Đukanović nije štićena ličnost. Alternativa je Specijalnom tužilastvu poslala dokaze iz našeg sistema, samo podatke od nasih zvaničnib organa. Čak i povrsan tužilac mogao je za par dana da sačini obimnu bazu podataka o imovini dva lica protiv kojih smo podnijeli prijavu. Zvanično Milo Đukanović se vodi kao državni službenik, dok se Blažo Đukanović vodi kao samouposleno lice. Odakle tim licima imovina vrijedna preko 50.000.000€?! Zaboravimo ko su, fokusirajmo se samo na porijeklo tolike imovine”, kaže Pejak.

On navodi da “u svijetlu današnjih hapšenja u okviru Specijalnog Tužilaštva jasno nam je zašto obimna istraga nije sprovedena na pravi način”.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com