Sekulić podnijela krivičnu prijavu protiv urednice portala “Volim Podgoricu”; Radojević: Dokaz da se radi o političkom progonu - Volim Podgoricu

Sekulić podnijela krivičnu prijavu protiv urednice portala “Volim Podgoricu”; Radojević: Dokaz da se radi o političkom progonu

Dodaje da je krivična prijava protiv nje samo dokaz da se radi o organizovanom napadu i pokušaju uništenja nezavisnog medija na čijem je čelu

Poslanica DPS-a Dragica Sekulić podnijela je krivičnu prijavu protiv urednice Prvog nezavisnog portala glavnog grada Volim Podgoricu, Vesne Radojević, zbog krivičnog djela rasna i druga diskriminacija.

Njena advokatica Marijana Laković Drašković je za Gradsku TV navela da Radojević nije naložila administratoru da postupi po odredbama Zakona o medijima i ukloni sve diskriminatorne, uvredljive i nezakonite komentare.

Radojević kaže da je apsolutna neistina da nije naložila uklanjanje komentara.

“Da nije tužno,bilo bilo bi smiješno. Poslanica Sekulić mene goni za krivično djelo “rasna i druga diskriminacija”, a cio moj život je borba protiv svakog vida diskriminacije. Ne samo da sam naložila uklanjanje komentara po saznanju za njih, već sam snažno osudila svaki napad na bilo čiju ličnost, vrijeđanje ili prijetnje. Kao žena, samohrana majka i novinarka nepodobna političkoj eliti proteklih decenija, trpjela sam, i dalje trpim diskriminaciju i odlično znam kako je biti žena i novinarka u Crnoj Gori, iza koje ne stoji institucionalna zaštita. A tu institucionalnu zaštitu meni, i svim ženama, nije tokom protekle tri decenije obezbijedila politička opcija kojoj pripada poslanica Sekulić. Ona je, kao žena političarka morala obezbijediti svim ženama u Crnoj Gori ambijent da žive dostojanstveno, rade, rađaju i podižu svoju djecu. Ili makar insistiirati na tome, što nije bio slučaj”, kaže Radojević.

Dodaje da je krivična prijava protiv nje samo dokaz da se radi o organizovanom napadu i pokušaju uništenja nezavisnog medija na čijem je čelu.

“Nijedan od medija koji su uključeni u ovu prljavu kampanju me nije kontaktirao da čuje drugu stranu. Toliko o profesiji. Mene treba zastrašiti a medij koji uređujem uništiti, to je cilj neviđene hajke na čelu sa uvaženom poslanicom Sekulić. Ne plaši me krivična prijava, naprotiv. Biće prilika da vidimo da li je crnogorsko pravosuđe, kojem je tokom vladavine DPS-a trebalo 15 godina da jednoj samohranoj majci donese pravosnažnu presudu za alimentaciju od 100 eura, postalo ažurnije i pravednije. Da ne govorim o drugim vidovima institucionalne podrške roditeljima, majkama, samohranim majkama i politici planiranja porodice”, kaže Radojević.

Dodaje da će nastaviti da se bori za slobodu govora koja je esencija svakog demokratskog društva.

“Ukoliko bilo ko na mediju koji uređujem nađe i u prizvuku bilo šta uvredljivo po bilo koga, a naročito žene, sama ću ga odmah ugasiti. Pozvala bih ponovo poslanicu Sekulić da podnese krivičnu prijavu protiv mandatara Dritana Abazovića koji ju je optužio za teška krivična djela kriminala i korupcije u slučaju “Možura” i naveo da ima neoborive dokaze. Ne kažem da ne treba da se bavi nevaspitanim i prostim ljudima na Fejsbuku, ali mislim da su ovo mnogo teže optužbe”, zaključuje Radojević.

U nastavku je skrinšot mejla koji je Radojević razmijenila sa Aleksandrom Zekovićem, nakon što je ukazao na neprimjerene komentare:

 

A.D.

5 komentara

  1. Wonderful blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
    I'm planning to start my own website soon but I'm a little lost on everything.

    Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm
    totally overwhelmed .. Any recommendations? Appreciate it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com