SNP: 30. avgusta naši građani su olovkom izvršili mirnu revoluciju, kojom bi se ponosile najveće demokratije svijeta

Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita svim građanima Međunarodni dan demokratije.

Ovaj značajan datum Crna Gora obilježava, kako navode, uz brojne probleme koje je sa sobom donijela prva demokratska promjena vlasti nakon trideset godina vladavine jedne partije. Podsjećaju iz SNP-a, da su 30. avgusta prošle godine naši građani olovkom izvršili mirnu revoluciju, kojom bi se ponosile najveće demokratije svijeta.

“Znali smo da put pred nama neće biti lak. Naprotiv. Dugo smo bili hibridna, fasadna demokratija, poznata po endemskoj korupciji, nepotizmu, organizovanom kriminalu, zarobljenom pravosuđu, itd. Pandemija korona virusa dodatno je otežala porođajne muke demokratije, ali sigurni smo da su napravljeni neki od ključnih koraka ka
poboljšanju društveno-političke situacije”, saopštili su iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, otpočela je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, objavljen rat švercu cigareta i droga, na pragu smo okončanja procesa izbora članova novog Tužilačkog savjeta, obezbijeđeni su dječiji dodaci za mališane do šest godina i besplatni udžbenici za sve osnovce, povećana je minimalna zarada, kao i staračke naknade, imali smo i prilično uspješnu turističku sezonu.

“Pred našom državom je još mnogo posla. Prije svega, treba raditi na jačanju institucija i smirivanju tenzija i podjela koje nas koče na putu napretka i usporavaju naše evropske integracije. Oživljavanje ekonomije i stvaranje uslova za bolji život građana moraju biti prioriteti za donosioce odluka”, ocijenili su.

“Crna Gora je pokazala da je demokratski sazrela, a njeni građani da su spremni da se bore za sebe i svoje porodice. Zbog toga vjerujemo u snagu buduće crnogorske demokratije, koja će biti jednaka prema svima, onako kako ju je još davno definisao američki predsjednik Abraham Linkoln, „vladavina naroda, od naroda i za narod””, zaključili su u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com