Spajić dostavio Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku - Volim Podgoricu

Spajić dostavio Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku

Premijer Milojko Spajić dostavio je Skupštini predlog za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića po hitnom postupku.

“Odlukom o izboru predsjednika i članova 44. Vlade Crne Gore od 31. oktobra 2023. godine, Andrej Milović je izabran za ministra pravde. Kao što je poznato, u proteklom periodu, 44. Vlada preduzela je niz aktivnosti na planu ubrzanja ekonomskog rasta, evropskih integracija i jačanja vladavine prava. U realizaciji intenzivne i dinamicčne agende, najveći broj članova Vlade iskazao je punu posvećenost ovim prioritetima kroz profesionaini i lični angažman. Sa druge strane, ministar pravde Andrej Milovic u više navrata nije bio na liniji onoga što su prioriteti Vlade, te je svojim djelovanjem, bez prethodne konsultacije sa premijerom i članovlma Vlade, narušio ukupan kontekst i ugled kako cijele Vlade, tako i parlamentarne većine lčijom je podrškom izabran na funkciju ministra pravde.

Spajić se “zahvalio” Miloviću priije njegovog javnog istupa, optužio ga da šuruje sa Milatovićem

MILOVIĆ: Spajić da predloži razrješenje, nisam dao ostavku u Vladi

S obzirom na to da Andrej Milović nije na adekvatan način odgovorio očekivanjima i zadacima, a da je od izuzetnog značaja za pravni i politički sistem da funkciju ministra pravde obavija lice sa najvišim stepenom povjerenja od strane izvršne vlasti, uvjeren sam da je potrebno preduzeti neophodne korake i pristupiti razrješenju ministra pravde. U suprotnom, daljim obavljanjem funkcije dodatno bi se ugrozili interesi Crne Gore sa aspekta unutrašnje i vanjske politike, kao i vrijednosti 44. Vlade koje se odnose na meritokratiju i jačanje demokratskih i depolitizovanih institucija. Imajući u vidu član 82 stav 1 tačka 12 Ustava Crne Gore kojim je propisano da Skupština bira i razrješava predsjednika i članove Vlade, podnosim Skupštini predlog da se Andrej Milović razriješi funkcije ministra pravde, po hitnom postupku”, zaključuje Spajić u obrazloženju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com