Počeo sastanak vladajuće većine: Kompromis ili izbori - Volim Podgoricu

Počeo sastanak vladajuće većine: Kompromis ili izbori

Očekuje se da večeras bude odlučeno da li nastavljaju da vode grad ili će biti raspuštena skupština i zakazani vanredni lokalni izbori

U toku je sastanak parlamentarne većine u lokalnom parlamentu kako bi se riješila kriza vlasti nastala istupanjem pet odbornika iz Pokreta Evropa sad. Tih pet odbornika traži da participiraju u vlasti i zbog neslaganja sa PES-om dvije sjednice Skupštine Glavnog grada su održane na ivici kvoruma. Svi akteri su saglasni da takvo stanje ne ide u prilog građanima i očekuje se da večeras donesu odluku da li nastavljaju da vode grad ili će biti raspuštena skupština i zakazani vanredni lokalni izbori.

Sastanku u parlamentu Grada prisusutvuju u ime PES-a Olivera Injac, Tihomir Dragaš, Vasilije Čarapić i Boris Pejović, Demokrata Danilo Šaranović i Vladimir Čađenović, Nove srpske demokratije Koča Đurišić, Pokreta za promjene Branka Bošnjak i Mladen Jovanović, pokreta URA Luka Rakčević i Milena Vuković, Pokreta za Podgoricu Balša Špadijer, Nađa Ljiljanić i Miloš Krstović, Demokratske narodne partije Vladimir Bulatović, Prave Crne Gore Stefan Vešović i Slobodne Crne Gore Boban Radević i Vladislav Dajković.

Sastanku prisustvuju predstavnici stranaka koji su potpisali koalicioni sporazum, neki od njih su tražili da do susreta dođe još polovinom maja, ali je odloženo do završetka lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici i glasanju o IBAR zakonima u Skupštini Crne Gore. Uoči sastanka pojavile su se brojne nezvanične informacije o ishodu.

(Dan)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com