Specijalne snage kosovske policije pretukle trojicu Srba

U blizini administrativnog prelaza Brnjak, nešto posle 11 časova dogodio se ozbiljan incident kada su pripadnici specijalnih snaga policije pretukli trojicu Srba.

Kako Kosovo onlajn nezvanično saznaje, pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napala su trojicu lokalnih Srba Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.
Po izjavama očevidaca napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu jedinica su nanijeli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, koji je trenutno u Domu zdravlja Zubin Potok gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć.
Na pravcu kod Brnjaka je prije dva dana policija bacala suzavac na građane, a i juče bilo napeto, kada su specijalne jedinice kosovske policije puškama pokušale da izvade iz kola jednog od Srba, ali je patrola Kfora spriječila veći incident.
Srbi nezadovoljni odlukom Prištine o zamijeni registarskih tablica i dalje protestuju na sjeveru Kosova i Metohije, kod prelaza Jarinje i Brnjak, gdje su raspoređene Specijalne jedinice ROSU.
Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare situacija je mirna, ali napeta. Specijalne jedinice ROSU već četiri dana su na sjeveru pokrajine, gdje su raspoređeni zbog nedavne odluke Prištine o zamijeni registarskih tablica privremenim, što je pojačalo tenzije na sjeveru i izazvalo zabrinutost mještana.
Građanima na blokadama stigla su drva kako bi se zagrijali, prenosi RTS. Odlučni da ostanu na blokadama, okupljeni su oko vatre ili u improvizovanim u šatorima, dok se problem ne riješi.
(Danas.rs/RTS)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com