Srbija raspisala referendum o promjeni ustava

Predsjenik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je večeras referendum o promjeni Ustava Srbije.

– Referendum će biti održan 16. januara 2022. godine, u vremenu od sedam do 20 časova. Na referendumu građani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju: “Da li ste za potvrđivanje akta o promjeni Ustava Republike Srbije”, i odgovaraju sa da ili ne – rekao je Dačić.

On kaže da se promena Ustava odnosi samo na dio vezan za uređenje vlasti, tačnije biranja sudija, i ponovio da nema nikakve veze sa preambulom i sa Kosovom i Metohije, koje će uvkjek biti Srbija.

– Naročito nema nikakve veze sa raznim drugim pitanjima koja se politizuju u zadnje vrijeme, i koja se koriste za kršenje zakona i Ustava, i napade na političke neistomišljenike. Ovaj referendum se tiče isključivo vladavine prava. Shodno tome, mi pozivamo sve građane da izađu na referendum, i smatramo da je u interesu Srbije da se potvrdi ova odluka Narodne Skupštine, i da će to biti veliki korak naprijed – rekao je Dačić.

Predsjednik Skupštine kaže da na referendumu nema pobjednika, pošto to nisu izbori, ali da želi Srbiji da pobijedi na referendumu, i da uradimo sve u interesu Srbije.

Referendum je raspisan poslije završetka posebne sednice parlamenta, na kojoj je održana objedinjena rasprava o Predlogu Akta o promeni Ustava Srbije, Predlogu Ustavnog zakona za sprovodenje tog Akta i o Predlogu odluke o raspisivanju referenduma radi potvrđivanja Akta o promjeni Ustava.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com