STIJOVIĆ: U poljoprivredi ima tajkuna; IVANOVIĆ: Ne možete napadati nekoga ko krvavo radi (UŽIVO)

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović kazao je danas u parlamentu da je poljoprivreda je potpuno marginalizovana i veliki problem poljoprivrednicima je što pola godine nemamo usvojen budzet, agobudzet, subvencije za ojačanje privrednog sektora.

On je govorio o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmjenama Sektorskog sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske komisije kojim se utvrđuju pravila za upravljanje i sprovođenje finansijske pomoći Unije Crnoj Gori u okviru Instrumenata pretpristupne podrške za oblast Politike „Poljoprivreda i ruralni razvoj” (IPARD). 

Stijović je kazao da Vlada radi sve da sačuva “Plantaže”  i da tamo ima 700 zaposlenih koji su u problemima zbog plata. Kazao je da je on ministar koji radi sve da pomogne toj firmi.

“Preko 50 miliona u 2019. i još 18. miliona za 2021. godinu. Ukupno 68 miliona duga. Vlada može da pokuša da spasi i spasiće”, kazao je Stijović. 

Oj je rekao da “ima tajkuna u poljoprivredi” targetirajući Petra Ivanovića odnosno njegovu proizvodnju vina. 

Bivši ministar poljoprivrede i poslanik DPS-a  Petar Ivanović je rekao da će sa ministrom vrlo rado polemisati na sudu, protiv kojeg je on i njegova firma podnijela tri tužbe zbog izgovorenih neistina.

“Vi se bavite podmetanjima”, kazao je Ivanović. 

“Vlasnik te firme koju vi sanjate je mojka majka jer je vlasnik imovine i dobila je refundaciju jer je ispunila sve uslove”, kazao je i dodao:

“Strašiti nekoga ko krvavo radi u Crnoj Gori neće niko moći. A možete sve provjeriti i to je vaše pravo. Mene u Crnoj Gori poljoprivrednici znaju i nisam obilazio nevladine organizacije i oblačio njihove dikseve već pomagao poljoprivrednicima. 

“Zašto nema nijednog javnog poziva za šest mjeseci, nema agro budžeta. Poljoprivrednicima poručujemo da je ovo izgubljena godina. Ova konfuzija koju đelite stvoriti mene ne čudi. Vi ste u vladi koja je predložila smjenu ministra pravde, a vaš otac je bio na protestu u Andrijevici protiv smjene, pa se dogovorite u proodici za šta ste”, kazao je Ivanović. 

Stijović je rekao da mu je čast kada ga neko kao Ivanović, tuži za uvredu časti. 

Kazao je da ministarstvo na čijem je čelu “vode računa o svakom pojedinačnom čovjeku”. 

Ivanović Foto VOP

.”Piroritet je jačanje poljoprivredne proizvodnje i stočarstva. Zabrinjava sektor šumarstva jer je potpuno marginalizovan, a tu su velike mogućnosti Crne Gore, takođe i drvna industira”, kazao je Andrija Popović.

Obraćajući se Stijoviću i Ivanoviću, Popović im je poručio da lične ratove vode van Skupštine.

“Nećemo da slušamo takvu sitničavost. Molim vas pustite politizaciju, ako imate te ratove vaše vodite van ovoga. Kako jadnoj poljoprivredi i stočarstvu da pomognemo? Nikoga od građana ne zanima vaša priča ko je šta ukrao, sa time će se baviti nadležni organi”,poručio je Popović. 

“Ekonomija, ako neko misli da je prosta formula, taj pojma nema. Oni koji uče na greškama su racionalni ljudi. Neko ko godinama, decenijama ponavlja greške, ili je budala ili je fukara. Naša tragedija nije što imamo ovakav budzet, nego što nismo dovvoljno dobri da naučimo iz ovakvih budzeta”, kazao je Branko Radulović (PZP).

Ispred Socijaldemokrata Damir Šehović je rekao da je ključna poruka da je 2019. godina jedna od uspješnijih u protekloj deceniji. 

Ivanović je kazao da podaci jasno pokazuju da sadašnja vlast nije zatekla “sprženu zemlju” nakon preuzimanja vlasti. Istakao da mu se čini da će crnogorska Vlada da doživi kolaps.

Petar Ivanović ušao je u polemiku i sa Markom Milačićem (Prava CG).

Ivanovića je zanimalo kako je Milačićeva supruga počela da radi u javnom sktoru, a Milačića je zanimalo kako je Ivanovićeva majka podigla veliki iznos kredita.

 

loading...

422 komentara

  1. Wow that was unusual. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit mycomment didn't show up. Grrrr… well I'm not writing all thatover again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com