TV DUEL Milatović: Neprihvatljiv bilo kakav savez sa DPS-om; Danilović: DPS odlazi u duboku opoziciju - Volim Podgoricu

TV DUEL Milatović: Neprihvatljiv bilo kakav savez sa DPS-om; Danilović: DPS odlazi u duboku opoziciju

Predsjednički kanidat Evrope sad Jakov Milatović u debati kandidata na TV Vijesti je optužio Mila Đukanovića da je organizovao fizički napad na njega na Cetinju.

Kazao je da su ovo jako važni izbori na kojima građani biraju između politike i političara prošlosti i pogleda u budućnost, novih ideja i novih ljudi.

“Siguran sam da će Crna Gora 19. marta izabrati da ide naprijed, da se ne vraća nazad. Mislim da je kampanja bila poprilično mirna, da smo mi iz Pokreta Evropa sad uspjeli da vratimo teme od suštinske važnosti, ekonomske teme, teme koje se tiču unapređenja vladavine prava. To je bilo do fijaska koji je Đukanović doživio na predsjedničkoj debati na Javnom servisu. Usljed nedostatka argumenata, dan nakon toga organizovao je nemili incident na Cetinju, fizički atak na mene kao predsjedničkog kandidata”, rekao je Milatović.

Milatović je rekao da će nastaviti da govori o ekonomiji i boljem staandardu građana, jer sapozicije predsjednika Crne Gore može da kandiduje teme koje su važne za građane.

Predsjednički kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović je rekao da baštini ideju pomirenja ali istinsku, a ne zbog partijskih interesa i “podjele kolača” vlasti.

On je ponovio da se protiv njegove kandidature vodi kampanja.

“Neko je u mom slučaju, 316 listova učinio nevažećim. Predali smo krivičnu prijavu SDT. Imamo informaciju da ćemo u ponedjeljak ili utorak biti pozvani da u svojstvu svjedoka kažemo šta imamo. Podnijeli smo prijavu protiv NN lica”, rekao je Danilović.

Kazao je i da obećava građanima da neće sklapati nikakve dogovore niti koalicije sa Demokratskom partijom socijalista, te da bi o tome trebalo da se izjasne i drugi kandidati.

Danilović je rekao da će DPS, nakon odlaska Đukanovića sa čela partije otići u “duboku opoziciju”.

Predsjednički kandidat Demokrata Aleksa Bečić je rekao da i njegova partija neće sklapati nikakve saveze sa DPS-om.

Ocijenio je da je aktuelni, odlazeći predsjednik države nastavio sa traženjem izdajnika u Crnoj Gori, zamišljenih neprijatelja, protivnika države.

“To je gubitnička kampanja, jedna karijera se privodi kraju i ta karijera se privodi kraju i doživjeće kraj 19. marta odnosno 2. aprila. Na jednom skupu u Mojkovcu, čuli ste optužbu na moj račun gdje mi je Đukanović dao oreol najmoćnijeg dječaka 90-ih godina, da sam sa svojih 11 godina bio toliko moćan da sam ohrabrivao Slobodana Miloševića da sprovodi ratne operacije na prostoru bivše Jugoslavija. Ja i Đukanović nikad ne možemo biti prijatelji, saborci saveznici. Jasno je koga Đukanović želi u drugom krugu, mene ne želi”, rekao je Bečić.

Jakov Milatović kazao je takođe da je bilo kakva saradnja sa DPS-om i Đukanovićem nakon parlamentarnih izbora, apsolutno neprihvatljiva za Evropu sad.

Za Milatovića, Đukanović i DPS su uzrok i simbol svih nepočinstava u Crnoj Gori u proteklih 30 godina.

Milatović je rekao da nakon što su Đukanović i Mandić imali TV duel na privatnim televizijama, rekao da misli da su obojica pokazali neodgovornost prema građanima, bježeći sa druge debate na Javnom servisu.

Danilović je rekao da je javni interes izigran.

“Razumijem Đukanovića, pitaću Mandića je li se u toj emisiji pominjalo moje ime u vrlo lošem kontekstu. TV E je tajkunska, televizija Bemaksa. Da sam bio umjesto Mandića ne bih dozvolio da ta televizija prenosi razgovor dva predsjednička kandidata”, rekao je Danilović.

Bečić je rekao da je jasno šta su želje Đukanovića za drugi krug.

Draginja Vuksanović Stanković je rekla da je jedina autentična predstavnica građanske, sekularne i multietničke Crne Gore.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com