VIJEĆE ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST: Uhvatili smo se u koštac sa kriminalom, podrška službenicima - Volim Podgoricu

VIJEĆE ZA NACIONALNU BEZBJEDNOST: Uhvatili smo se u koštac sa kriminalom, podrška službenicima

Koliko god porazno bilo za društvo da kriminalni klanovi imaju saradnike i logistiku u bezbjednosnom sektoru, neophodno je što prije uhvatiti se u koštac sa kriminalom u svim državnim institucijama, saopšteno je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

To će, saglasili su se u Vijeću, dovesti do napretka i svjetlije budućnosti države i njenih građana.

Vijeće je informisano da su dosadašnje aktivnosti rezultirale procesuiranjem 17 lica, kojih su većina policijski službenici, a od kojih je nekoliko lišeno slobode, dok se za ostalima traga.

Posebno je naglašeno da je Crna Gora jedina država koja je identifikovala lice za koje se smatra da je jedan od pet najvećih krijumčara kokaina u Evropi, koji je lišen slobode, što je izuzetno pohvaljeno od međunarodnih partnera.

Smatra se da je u konkretnom slučaju, koji je rezultirao procesuiranjem pomenutih lica, u prethodnom periodu prokrijumčareno ukupno oko tri tone kokaina.

Vijeće je izrazilo snažnu podršku daljim aktivnostima i odalo priznanje službenicima, koji su, bez ikakve zadrške i straha, ušli u obračun sa visokopozicioniranim članovima organizovanih kriminalnih grupa.

Takođe, Vijeće će predložiti Vladi da, u okviru svojih nadležnosti, zaštiti dostojanstvo i integritet državnih institucija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com