UKRAJINA NA IVICI RATA: SAD poslale upozorenje Amerikancima u Rusiji, Bajden otkazao sve sastanke - Volim Podgoricu

UKRAJINA NA IVICI RATA: SAD poslale upozorenje Amerikancima u Rusiji, Bajden otkazao sve sastanke

Poslednjih dana došlo je do eskalacije napetosti između Rusije i Ukrajine.

U jučerašnjim separatističkim granatiranjima zone konflikta u Donbasu poginula su dva ukrajinska vojnika. SAD, Britanija i NATO upozoravaju da je pitanje trenutka kada će Rusija napasti invaziju. Moskva i dalje to demantuje a ruski predsjednik Vladimir Putin juče je nadgledao veliku vojnu vježbu “Grom” tokom koje je bio simuliran nuklearni napad. U Minhenu, svjetski zvaničnici su se okupili na bezbjednosnoj konferenciji.

Predsednik SAD Džozef Bajden otkazao je večeras svoj put u Delaver, nakon sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost o Ukrajini.

Ambasada SAD u Moskvi izdala je bezbjednosno upozorenje svojim građanima u Rusiji u vezi sa mogućim prijetnjama napada na brojna javna mjesta, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg. Takođe, ambasada SAD savjetuje građane da pripreme i plan za evakuaciju.

“Prema medijskim izvorima, bilo je prijetnji napadima na tržne centre, željezničke i stanice metro, kao i druga mjesta javnih okupljanja u glavnim urbanim područjima, uključujući Moskvu i Sankt Peterburg, kao i u područjima pojačane napetosti duž ruske granice s Ukrajinom,” navodi Ambasada.

U Donjecku odjekuju detonacije, čuje se i dječiji plač, što znači da ima djece koja nisu otisla u Rusiju.

SAD odbile da uvede sankcije Rusiji

SAD su danas odbile da uvedu sankcije Rusiji uprkos sve većim kritikama iz Kijeva, javlja Rojters.

Ova vijest dolazi nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji pozvao da se Rusiji odmah uvedu sankcije.

“Svrha sankcija je u prvom redu da pokušaju da odvrate Rusiju od rata. Čim ih aktivirate, odvraćanje neće biti moguće, rekao je državni sekretar”, Entoni Blinken za CNN.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com