URA PISALA KRIVOKAPIĆU: Traže izvještaj o dosadašnjem radu Vlade prije daljih razgovora

Građanski pokret URA odgovorio je premijeru Zdravku Krivokapiću na upit koji je dao strankama aktuelne većine o pregovorima za rekonstrukciju Vlade.

Njihov odgovor prenosimo integralno: 

Poštovani g. Krivokapiću,

Kao što Vam je poznato Građanski pokret URA, kao politički subjekat koji čini aktuelnu većinu, je uvijek bio otvoren za saradnju i razgovore i radio je sve da aktuelna 42. Vlada Crne Gore bude uspješna i ostvari sve svoje zacrtane ciljeve.

Kako je potreba za unapređenjem rada potrebna i poželjna u svakom procesu mi smo raspoloženi za razgovor povodom unapređenja rada Vlade i njenog funkcionisanja. Za Građanski pokret URA rekonstrukcija Vlade može se zasnivati samo na istim principima na kojima aktuelna Vlada Crne Gore i funkcioniše – dakle, to je ekspertsko-nestranački princip.

Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra/arke.

Analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi.

Stoga predlažemo da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.

Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa.

Takođe, koristimo i ovu priliku da naglasimo da je za URU izglasavanje Tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade.

loading...

1 komentar

  1. Hello my family member! I want to say that this post is awesome, nice written and include approximately all important infos. I would like to peer more posts like this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com