VLASNIK RESTORANA POČEO NAPLAĆIVATI ULAZNICE: Cijene svega lete u nebo, nemam izbora - Volim Podgoricu

VLASNIK RESTORANA POČEO NAPLAĆIVATI ULAZNICE: Cijene svega lete u nebo, nemam izbora

Vlasnik jednog restorana u njemačkom gradu Ratingeru napravio je nesvakidašnji potez i svojim gostima, osim naplaćivanje hrane i pića, odlučio naplaćivati ulaznice.

Tako, da bi uopšte prošli kroz vrata i sjeli za sto, posjetioci ratingerskog restorana moraju platiti tri eura. Vlasnik Horst Ingendorn za WDR je objasnio da ga je na taj potez natjerao nekontrolirani rast cijena namirnica i energije.

“Najradije bih izbjegao prebacivanje rastućih troškova na svoje goste. Međutim, budući da su otkupne cijene tako enormno porasle, nemam drugog izbora. Meso je poskupilo za 30 do 50, povrće za 30 posto. Masnoća za prženje poskupila je za više od 100 posto, a troškovi energije za 2.000 posto”, rekao je.

O naplaćivanju ulaska u restoran, on je svoje goste obavijestio na web stranici restorana, a oznake stoje i na stolovima.

“Cijene rastu iz dana u dan. U jednom sam trenutku odlučio povući ručnu i odlučio nešto preduzeti. Umjesto da dižem cijene na jelovniku i naplaćujem vodu, pokušao sam s dodavanjem tri eura”, dodao je.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com