VUČIĆ: Srbija će zaštititi svoj narod na Kosovu - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Srbija će zaštititi svoj narod na Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da će država umjeti da zaštiti srpski narod na Kosovu u slučaju da se ponovi nasilje, ali nije želio da precizira na koji način.

“Mi ćemo zaštititi naš narod. Kako? Nadam se da nikada nećete morati da vidite”, izjavio je Vučić.

On je ocijenio da je akcija kosovske policije bila kršenje do sada potpisanih sporazuma, jer nemaju pravo da na sjever Kosova dolaze u oklopnim vozilima i uz upotrebu dugih cijevi bez glasnosti gradonačelnika četiri srpske opštine i predstavnika NATO, ali da je to urađeno da bi se demonstrirala sila.

“Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, neka probaju. Pa će da vide kakva će da bude reakcija Srbije. Svi Srbi su me razumjeli šta sam rekao… Satjerani smo, kao zemlja, kao pacov u uglu i sada ostaje da se predamo ili da se borimo. Predaja nije opcija, a na nekim drugima je da se zamisle da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na sjeveru ili ne. Što se mene tiče, kako god da je teška situacija na nama je da zaštitimo naš narod”, rekao je on.

Vučić je odbacio tvrdnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je bilo riječi o akciji protiv kriminala i te tvrdnje nazvao “bezumnim lažima”.

(Danas.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com