Vuković predložena za najboljeg sportistu, Đurašković vratio odluku - Volim Podgoricu

Vuković predložena za najboljeg sportistu, Đurašković vratio odluku

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković vratio je Komisiji za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta na ponovno odlučivanje odluku kojom je Marija Vuković predložena za najboljeg sportistu Prijestonice u 2023. godini.

VUKOVIĆ: Nisam imala namjeru da unizim grb i zastavu Crne Gore

Vuković je, podsjetimo, upredložena za najboljeg spoprtistu uz Filipa Krivokapića.

Kako su saopštili iz Prijestonice, zahtjev za ponovno odlučivanje uslijedio je nakon izjave Vuković o državnom simbolu Crne Gore.

„Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primjer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primjer takvog odnosa. Polazeći od navedenog, svjedoci smo da je jedan od Odlukom nadležne Komisije izabranih dobitnika navedene nagrade prethodnih dana putem sredstava javnog informisanja iznio grubo negativnu formulaciju u odnosu na simbole naše države, te stoga vraćam Odluku o izboru najboljeg sportiste godine Komisiji na ponovo odlučivanje“, navodi se u obrazloženju gradonačelnika.

Iz prijestonice su naveli da je odluka o priznanju za najboljeg sportistu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu donešena 24. januara ove godine i objavljena na način definisan pravilima.

Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta zasijedaće ponovo i donijeti novu Odluku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com