Zirojević: Na sceni urušavanje Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, umjesto Milojka Spajića 1 dobijamo Milorada Dodika 2 - Volim Podgoricu

Zirojević: Na sceni urušavanje Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, umjesto Milojka Spajića 1 dobijamo Milorada Dodika 2

Današnja izjava predsjednika Vlade Milojka Spajića vezano za izmjene Zakona o državljanstvu neviđen je presedan i vrlo ozbiljna prijetnja po Crnu Goru, kazao je poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

SPAJIĆ: Sazrelo vrijeme da svi oni koji imaju pravo dobiju državljanstvo Crne Gore

“U njemu svojstvenom maniru relativizacije i banalizacije svega, pa i ovog pitanja, premijer se poziva na slučaj njegovog djeteta koje ima francusko državljanstvo i njegovih ujaka koji žive u inostranstvu. Pa ipak, koliko god premijera pogađala pjesma “Pjevaj ujko, pjevaj rode”, on za tu funkciju nije izabran da bi rješavao porodične probleme, već da bi na odgovoran način radio u interesu ove države. Pritom, ne trepnuvši, premijer iznosi klasičnu laž da će ovim zakonom biti propisani uslovi za sticanje biračkog prava, navodeći period od 10 godina i još neke dodatne uslove. Ne bi mu bio prvi put da javno laže, ali zarad građana Crne Gore – ovo pitanje definiše Ustav Crne Gore koji kaže da se biračko pravo dobija uz uslov od najmanje DVIJE godine prebivališta u Crnoj Gori”, ističe Zirojević.

Prema njegovim riječima, premijer mora biti svjestan i druge veoma opasne posljedice ovakve nepromišljene izjave.

“Na ovaj način, a neka bude siguran da će tako biti ako nastavi ovim tempom, on dovodi do nove blokade i opstrukcije rada Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu koji je nadležan, između ostalog, i za Zakon o državljanstvu. Ukoliko bilo ko, pa i sam premijer, planira da mimo ovog Odbora donosi bilo kakve izmjene ovog ili nekog drugog zakona, neka bude svjestan da, od tog trenutka, Odbor može rasformirati”, ističe Zirojević.

Na kraju, dodaje on, očigledno je da predsjednik Vlade polako ali sigurno podliježe pod uticaj Andrije Mandića i Milana Kneževića.

“Jer namjera je jasna – do sljedećih redovnih parlamentarnih izbora obezbijediti minimum preko 100.000 novih birača koje bi, kao što smo imali priliku da vidimo na lokalnim izborima u Beogradu, autobusima dovozili i upućivali na biračka mjesta. Taj film u Crnoj Gori nećete gledati”, ističe Zirojević.

Zatim je dodao.

“Od vesele priče o blagostanju i ekonomskim temama, Spajić prelazi u radikalnu desnicu i pokreće teme o kojima, ili ne zna ništa, ili ih vrlo sračunato koristi kako bi radio na štetu Crne Gore. Tako nam danas, umjesto programa Evropa sad 2, nudi program Državljanstvo 2 sad i sebe predstavlja kao najboljeg eksponenta tog programa, jer je upravo njemu, zbog nelegalnog posjeda državljanstva druge države, suspendovana kandidatura za predsjednika. Na isti način, polako ali sigurno, Crna Gora na čelu Vlade umjesto Milojka Spajića 1 dobija Milorada Dodika 2 i to je, u ovim okolnostima, sasvim logičan slijed događaja. No, koliko je dobar za premijera i njegovu političku opciju, pokazuju, a tek će pokazati, rezultati lokalnih izbora”, zaključio je Zirojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com