ZVANIČNICI POTVRDILI: Lansirano na desetine dronova; NETANJAHU: “Spremni smo!” (FOTO, VIDEO) - Volim Podgoricu

ZVANIČNICI POTVRDILI: Lansirano na desetine dronova; NETANJAHU: “Spremni smo!” (FOTO, VIDEO)

Novinar američkog portala Aksios Barak Ravid objavio je večeras na platformi X (Tviter) da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći nekoliko desetina dronova.

OVAKO SE OTVARAJU VRATA PAKLA: Jeziva simulacija otkrila kako bi KORAK PO KORAK tekao apokaliptični sukob Irana i Izraela (VIDEO)

IRAN POČEO NAPAD NA IZRAEL: Lansirani dronovi kamikaze

Procjenjuje se da je potrebno nekoliko sati da dronovi pređu takvu udaljenost.

Ravid, koji je i analitičar Si-En-En-a, je kao izvor naveo četiri neimenovana izraelska i američka zvaničnika.

Zatvoren avio-saobraćaj

Izraelska uprava aerodroma saopštila je da će se vazdušni prostor Izraela zatvoriti od 12:30 ujutro, usred iranskog napada na Izrael.

IAA ne daje detalje o tome kada će se letovi nastaviti, navodeći da će dati ažuriranja u skladu sa razvojem događaja.

Preporučuje se putnicima da provjere kod svojih avio-kompanija i na sajtu IAA o rasporedu letova.

Oglasila se Vojska Izraela

“Iran je nedavno lansirao bespilotne letelice sa svoje teritorije prema Izraelu. ID je u visokoj pripravnosti i stalno prati operativnu situaciju. Odbrambena jedinica IDF-a je u visokoj pripravnosti, zajedno sa borbenim avionima IAF-a i brodovima izraelske mornarice koji su u odbrambenoj misiji u izraelskom vazdušnom i pomorskom prostoru. ID nadgleda sve mete”, navodi IDF na mreži X.

Dronovi od 20 kilograma

Izraelske snage kažu da će se sirene oglasiti u svim područjima koja su ugrožena dronovima.

Dobijamo izvještaje da su bespilotne letjelice lansirane iz Irana i da se kreću ka Izraelu.

Ekspert koji je intervjuisao kanal, penzionisani general Amos Jadlin, rekao je da su dronovi opremljeni sa po 20 kg eksploziva i da je izraelska protivvazdušna odbrana spremna da ih obori.

Barak Ravid, politički izvještač Aksiosa, objavio je na X da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći desetine dronova, pozivajući se na četiri američka i izraelska zvaničnika.

Portparol IDF potvrdio početak napada

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je ranije da su izraelski sistemi odbrane i napada u stanju pune borbene gotovosti, i potvrdio da su u okviru priprema poletele desetine borbenih aviona.

Netanjahu: “Izrael je spreman”

Tajms of Izrael prenosi da je premijer Izraela Benjamin Netanjahu poručio je da je Izrael spreman, preneo je Tajms of Izrael.

Netanjahu je prije nekoliko minuta na konferenciji za novinare objavio da je Izrael spreman.

“Prethodnih nekoliko nedjelja Izrael se spremao za mogućnost direktnog napada iz Irana, a naša protivvazdušna odbrana je raspoređenja. Spremni smo za svaki scenario, kako za napad, tako i za odbranu “, poručio je Netanjahu.

Podsjetimo, Iran je zaprijetio da će napasti Izrael zbog ubistva sedam pripadnika IRGC-a, uključujući dva generala, u sirijskom Damasku prošle nedelje.

Prethodno je američki predsjednik Džo Bajden skratio svoj vikend-odmor i vratio se u Vašington radi konsultacija sa svojim timom za nacionalnu bezbjednost dan nakon što je rekao da očekuje napad Irana na Izrael, saopšteno je iz Bele kuće.

(Tajm of Izreal, Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com