OVAKO SE OTVARAJU VRATA PAKLA: Jeziva simulacija otkrila kako bi KORAK PO KORAK tekao apokaliptični sukob Irana i Izraela (VIDEO) - Volim Podgoricu

OVAKO SE OTVARAJU VRATA PAKLA: Jeziva simulacija otkrila kako bi KORAK PO KORAK tekao apokaliptični sukob Irana i Izraela (VIDEO)

Uznemirujuća simulacija rata otkriva da bi apokaliptična bitka između Irana i Izraela brzo prerasla u nuklearni sukob i vjerovatno izazvala treći svjetski rat!, piše Sun.

Zastrašujuća ratna igra, koju su osmislili vojni i bezbjednosni stručnjaci, predviđa scenario korak po korak, a sve bi počelo konvencionalnim raketnim udarimakoji bi samo izazvali dodatni bijes u obje zemlje.

Večeras je,podsjetimo, Iran lansirao dronove kamikaze na Izrael.

IRAN POČEO NAPAD NA IZRAEL: Lansirani dronovi kamikaze

KONVENCIONALNI RAT

Simulacija rata predviđa da Izrael i Iran na početku ciljaju samo ključne vojne ciljeve. Iran počinje da pričvršćuje nuklearne bojeve glave na svoje moćne rakete i to navodi Izrael da lansira američke rakete dugog dometa na iranska nuklearna i raketna mjesta.

Iranski saveznici zatim pokreću talas razornih udara na Izrael koji odgovara napadom na proksi žarišta. Teheran potom gađa izraelske nuklearne i vladine odbrambene centre u glavnom gradu Tel Avivu i momentalno se povlači iz Ugovora o neširenju nuklearnog oružja. Time označava prelazak sa konvencionalnog na nuklearni rat.

NUKLEARNI PAKAO

Izrael traži pomoć od SAD koje, međutim, ne odobravaju zajednički napad na Iran i poručuju jevrejskoj državi da odustane od borbi iz straha od nuklearne eskalacije.

Izraelski premijer odlučuje da je nuklearno oružje jedina opcija i baca atomsku bombu u udaljenom dijelu Irana. Izrael takođe pokreće sajber napade šaljući Iranu poruku da se povuče. Teheran, međutim odbija da se povinuje volji Izraela. Umjesto toga SAD se nameću kako bi pozvale Izrael da odstupi.

Tel Aviv, sada već očajan, odlučuje da lansira zastrašujućih 50 komada nuklearnog oružja protiv 25 iranskih vojnih ciljeva kako bi osakatio snage Teherana. Iran pokreće sopstveni nuklearni napad na izraelsku vazdušnu bazu u kojoj radi američka vojska. Simulacija ratne igre se završava sa nuklearnim bombama koje lete u oba smjera.

Simulaciju su pripremili Obrazovni centar o politici neširenja uz pomoć američkih političara, stručnjaka za Bliski istok, vojnog osoblja, bezbjednosnih analitičara… Tim je prošle godine predviđao događaje u ratu između Izraela i Irana 2027. godine.

IRAN NA KORAK DO ATOMSKE BOMBE

Iran je dom nekoliko nuklearnih lokacija uključujući elektrane, rudnike uranijuma, istraživačke reaktore… Mnoga od njegovih nuklearnih čvorišta su zakopana u tajnim podzemnim bunkerima i fabrikama i skrivena od Zapada u Velikoj slanoj pustinji.

Teheran ubrzano povećava svoje zalihe obogaćenog uranijuma koji je ključan sastojak za nuklearnu bombu. Stručnjaci su ranije upozorili da bi Iran mogao da iskuje nuklearno oružje za tren oka .

Smatra se da Izrael posjeduje nuklearno oružje od šezdesetih, međutim, nikada to nije zvanično potvrdio, a nije ni potpisao međunarodni sporazum o neširenju nuklearnog oružja.

Prethodne procjene sugerišu da Tel Aviv posjeduje između 80 i 400 nuklearnih bojevih glava, ali bi sada ta cifra mogla biti veća.

Teheran je obećao da će se osvetiti Izraelu zbog vazdušnog napada na iranski diplomatski kompleks u sirijskom glavnom gradu Damasku. U vazdušnom napadu poginulo je sedam pripadnika Кorpusa garde islamske revolucionarne revolucije.

Među njima su bila i dva vrhovna komandanta.

 

 

(VOP/Kurir/Sun)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com