BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Dozvoljen rad škola, teretana u Podgorici i Danilovgradu, međugradski saobraćaj zabranjen vikendom

Dr Jelena Borovinić Bojović je istakla da je situacija bolja, ali da nema opuštanja ni u narednom periodu.

“U Podgorici  i Danilovgradu, poboljšana epidemiološka situacija, biće dozvoljeno pohađanje nastave u školama”, kazala je Borovinić.

Ona je dodala da će policijski čas umjesto u 22h, biti od ponoći i da tada kreće policijski čas.

“Kafići će raditi do 23h, ali bez muzike, a dostava hrane će biti do ponoći”, navela je ministarka zdravlja.

” Trgovine na malo će raditi do 22 sata” istakla je.

Ona je kazala da će u Podgorici i Danilovgradu s obzirom da je broj oboljelih na 100.000 stanovnika ispod 800 biti dozvoljeno pohađanje škola, kao i da će i u ovim opštinama biti dozvoljen rad teretenama, fitnes centrima i priređivačima igara na sreću do 22 sata.

Međugradski saobraćaj i u ovim opštinama je dozvoljen, dok je vikendom od petka u ponoć do ponedjeljka u pet ujutru zabranjen.

Ona je rekla da iste mjere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje.

U Nikšiću, Mojkovcu, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Šavniku i Andrijevici produžavaju se aktuelne mjere u tim opštinama, s obzirom na to da je broj zaraženih na 100 hiljada stanovnika veći od 800.

U 15 sati biće analizirana epidemiološka situacija u Crnoj Gori, a zdravstvene vlasti predstaviće i nove mjere.

Na portalu Volim Podgoricu VOP, možete uživo da pratite prenos.

Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće danas konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.

Iz resora zdravlja saopšteno je da će na konferenciji govoriti ministarka Jelena Borovinić-Bojović, direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić, direktor Interne klinike KCCG Đorđe Krnjević i epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje Radica Raičević.

 

loading...

1 komentar

  1. Sve je ovo ok, ali mi nije jasno zasto prevoz ne radi vikendom, kao da je korona najaktivnija bas vikendom, postavite u gradski prevoz ruske preciscivace vazduha i UV led rucne lampe za sterilizaciju i dezinfekciju sjedista, rukohvata…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button