14.oktobra presuda bjelopoljskim ljekarima

Davanjem završnih riječi tužioca i odbrane u Višem sudu u Bijelom Polju pred vijećem sudije Dragana Mrdaka okončan je glavni pretres ljekarima Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislavu Jeremiću, Haki Tahirović, Zvonku Puletiću i Jeli Cimbaljević. Oni se terete za krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi Krivičnog zakonika Crne Gore u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

 Presuda će biti saopštena 14.oktobra.

U završnoj riječi tužiteljka Ljubinka Madžgalj je umjesto neonatalne sepse koju je ranije označavala kao opasnu zaraznu bolest navela bolničku infekciju ne navodeći koja je opasna zarazna bolest ta infekcija bila,piše Pobjeda.

Tužiteljka je zatražila da se okrivljeni doktori osude na po godinu zatvora iako se na prethodnom suđenju tokom davanja završnih riječi nije izjašnjavala u vezi zatvorske kazne.

Branioci okrivljenih su zatražili da se njihovi klijenti oslobode od optužbe uz obrazloženje da dokazi koji su predstavljeni u optužnici ne mogu da tretiraju djelo u kvalifikovanom obliku.

Ljekari Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi. Terete se za infekciju pet beba u novembru 2014. od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com