ABAZOVIĆ: Crna Gora posvećena budućnosti zasnovanoj na vladavini prava, ekonomskom razvoju i privlačnom poslovnom ambijentu - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ: Crna Gora posvećena budućnosti zasnovanoj na vladavini prava, ekonomskom razvoju i privlačnom poslovnom ambijentu

Predsjednik Vlade u i rukovodilac Ministarstva vanjskih poslova u tehničkom mandatu Dritan Abazović ugostio je danas grupu studenata sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta Klemson iz Južne Karoline, u okviru njihove studijske posjete Crnoj Gori.

“Abazović je tokom svog izlaganja upoznao studente sa vodećim pozicijama u crnogorskoj politici na unutrašnjem i vanjskom planu”, saopšteno je iz Vlade.

Naglasio je da je Crna Gora napravila značajne korake u približavanju Evropskoj uniji, istakavši da su se preduzeti napori reflektovali i na stav crnogorskih građana, od kojih 85 posto podržava članstvo naše zemlje u okviru evropske porodice.

„Crna Gora je jedinstvena i po svojoj ulozi u regionu – dobrosusjedska politika i nepostojanje otvorenih pitanja sa komšijama su u vrhu naše vanjskopolitčke pozicije“, naglasio je predsjednik Vlade.

Na interesovanje studenata, predsjednik Vlade je govorio i o otvorenim pitanjima u regionu, potrebi pomirenja i fokusiranja na zajedničku budućnost, te istakao zajedničku posvećenost Zapadnog Balkana evropskoj integraciji. Na tom fonu, posebno naglasio značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država svim zemljama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, te intenzivnih kontakata sa zvaničnicima američke administracije i Kongresa.

“Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim pitanjima na međunarodnoj političkoj sceni i izgledima za njihovo rješavanje”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com