KCCG dobio vrijednu medicinsku opremu - Volim Podgoricu

KCCG dobio vrijednu medicinsku opremu

Poboljšanje opšteg zdravlja i kvaliteta života građana, korišćenjem savremenih informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) cilj je projekta PHASE „Promovisanje e-zdravlja u prekograničnoj oblasti putem stimulisanja lokalnih ekonomija, koji se finansira u okviru programa prekogranjične saradnje – Interreg IPA Italija-Albanija-Crna Gora.

– Kao što smo i ranije rekli, u projektu, pored Kliničkog centra, iz Crne Gore učestvuju i Ministarstvo zdralja i Privredna komora Crne Gore, a pored njih dio tima su i partneri iz Italije i Albanije. Ovim projektom predviđeno je razvijanje tri pilot aktivnosti, koje će biti usklađene sa potrebama građana- saopšteno je iz KCCG.

U Kliničkom centru danas je nastavljen PHASE projekat. U okviru istog, održan je radni sastanak predstavnika Poliklinike Bari, predstavnika Albanije, sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Crne Gore, na kojem su se razmatrale dalje aktivnosti u okviru PHASE projekta kojim se želi poboljšati opšte zdravlje i kvalitet života građana u prekograničnim oblastima između Italije, Albanije i Crne Gore.

“Tim povodom, Klinički centar je u okviru projekta dobio medicinsku opremu u vrijednosti od blizu 92.000 eura a u koju spadaju: četiri elektromehanička bolnička kreveta, 41 motorni električki bolnički krevet, dva prenosiva kardiološka EKG aparata, četiri EKG kardofaksa, dva pulsna oksimetra, jedan digitalni spirometar, dva analogna aparata za mjerenje krvnog pritiska i jedna skala za mjerenje visine. Oprema će dodatno unaprijediti rad ljekara i medicinskih tehničara a sve na zadovoljstvo i što bolji tretman pacijenata”; saopšteno je iz KCCG.

Dr Gianluca Capochiani, administrativni direktor Poliklinike u Bariju, kazao je da su u Crnoj Gori povodom predstavljanja njihovog sistema telekardiologije.

“Ovaj sistem je takođe bio veoma koristan i tokom pandemije COVID-19 u Italiji jer je u našoj bolnici bilo moguće obaviti ove preglede na različitim odjeljenjima bez premještanja pacijenata i naših ljekara. PHASE projekat je važan za nas i veoma smo ponosni što vodimo ovaj projekat jer nam daje mogućnost da i u Crnoj Gori i u Albaniji sprovedemo ovaj sistem tretmana koji smo razvili u Italiji, a koji je veoma koristan i moćan”, zaključio je dr Capochiani.

Direktorica KCCG, dr Ljljana Radulović, iskazala je zadovoljstvo današnjom prezentacijom projekta i nastavku saradnje sa eminentnim ljekarima, kao i vrijednom medicinskom opremom koju je Klinički centar dobio.

” Čast mi je i zadovoljstvo da smo danas još jednom u Kliničkom centru ugostili eminetne ljekare i stručnjake iz Italije, kao i kolege iz Albanije. Ponosna sam na dosadašnji ostvareni rezultat ovog projekta, a tome svjedoči i vrijedna medicinska oprema koju je Klinički centar dobio u okviru istog. Raduje nas upravo što je Klinički centar dio ovog projekta koji će doprinijeti što boljem tretmanu i liječenju pacijenata a ljekarima unaprijediti znanje i rad na njihovom klinikama”; istakla je dr Radulović i dodala da su se putem prezentacije upoznali sa sistemom telekardiologije u Italiji koji će sprovesti u Kliničkom centru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com