ABAZOVIĆ: Podnosimo krivičnu prijavu protiv Glavnog grada, jer nije stvorio uslove za uklanjanje objekata “Bemaxa” - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ: Podnosimo krivičnu prijavu protiv Glavnog grada, jer nije stvorio uslove za uklanjanje objekata “Bemaxa”

Država će se obračunati sa ljudima koji se bave nelegalnom eksploatacijom šljunka, kazao je premijer Dritan Abazović na konferenciji za medije nakon sjednice Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Eksploatacija šljunka se obavlja i u noćnim satima, naveo je Abazović, dodajući da nije isključeno uvođenje video nadzora.

“Ne postoji veća ekonomska i socijalna ugroženost nego eksplatacija šljunka u izvorištu Bolje sestre. Moramo da krenemo i sa represivnim mjerama. Nismo daleko od toga da Vojsku Crne Gore izvedemo da štiti taj prostor,” naveo je Abazović.

Kako je najavio, podnijeće krivičnu prijavu protiv Glavnog grada, jer kako je naveo nije stvorio uslove da državna insekcija ukloni objekte “Bemaxa”, za koje je kazao da je glavni eksploatator šljunka.

Oko milijardu eura, cijeni Abazović, stoji biznis u vezi sa ilegalnom eksploatacijom šljunka u prethodnih 10-15 godina.

Kako je istakao, na sjednici je predloženo da se formira specijalna linija na koju bi građani mogli da podnesu prijavu.

Dodao je da je tu i bahatost “Montenegro petrola” koji je i danas vršila eksploataciju, kao i još nekoliko pravnih ali i fizičkih lica, ne samo na podrućju Zete već i Podgorice.

Tema sjednice održane danas bila je nelegalna eksploatacija šljunka. Kako je najavio, čim se završi pitanje šljunka preći će se na šume, a potom na lov.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com